Til hovedinnhold

Nektes å bruke Opera på Iphone

Det er en kjent sak at Apple tradisjonelt sett ikke har for vane å godta at du bruker programvare som konkurrerer direkte med det selskapet selv kan tilby, på dine Apple-produkter. Har du en Iphone, kjenner du til nettleseren Safari – som av mange oppfattes som enkel og grei å bruke, men som andre gjerne ville byttet bort med noe som gir bedre ytelse eller bedre fremvisning av nettsider.

Norske Opera har tilsynelatende laget en versjon av Opera Mini til Iphone, men det er lite trolig at denne vil bli å finne på Apples Appstore med det første. Det er nemlig slik at Apple ikke vil at Opera Mini skal danke ut den forhåndsinstallerte browseren Safari.

Ikke til Appstore

I et intervju med New York Times, sier Opera-sjef Jon von Tetzchner at Apple ikke ville tillate at Opera Mini kunne lastes ned til Iphone via Appstore. Dette har sannsynligvis blitt feiltolket dit hen at Opera har gjort et forsøk på å gjøre nettleseren tilgjengelig via Appstore, men at de ble nektet. Ifølge bloggen Daring Fireball, er imidlertid sannheten at Opera ikke har forsøkt å få nettleseren godkjent av Apple.

Likevel kan det se ut som om Iphone-brukere neppe vil kunne ta i bruk Opera Mini i nærmeste framtid, ettersom nettleseren i utgangspunktet bruker Java, og det støtter ikke Iphone. Det finnes imidlertid en versjon av Opera Mini som bygger på C++ i stedet for Java.

- Det har vært aktivitet for å jobbe teknisk sett med å undersøke mulighetene for å få noe Opera Mini-lignende på Iphone, sier Christen Krogh i Opera Software, til Digi.no.

Les også
Her er Operas fremtidsvisjoner
Les også
Superøkning for Opera Mini
Les også
Milepæl for Appstore
Les også
Opera Mini 4.2
Les også
Iphone sprekker
Les også
Er Iphone et tapssluk?
Les også
Nå kan du få bedre e-post på Iphone
Les også
Firefox som mobilnettleser
Les også
Våre favorittprogrammer til Iphone
Les også
Bedre nettlesere på mobilen
Les også
Opera Mini får Jamba-innhold
Les også
Apple snik-installerer mobilprogram på PC-en din
Les også
Opera på HTCs flaggskip
Les også
Raskere nettsurf med Opera Mini 4.1
Les også
Ny versjon av Opera Mini
Mer om
annonse