Til hovedinnhold

Ubegrenset musikktilgang fra Netcom

For en fast månedsavgift på 99 kroner kan kunder hos Teliasonera nå laste ned ubegrenset med musikk til sine mobiltelefoner. Teliasonera ser for seg et kjempemarked.

- Alle er interesserte i dette

Det er kun Sony som har takket nei til å være med på Teliasoneras nye satsning. Deres kunder kan, for 99 kroner måneden, laste ned ubegrenset menge med musikk. Musikken kan spilles av på en egen avspiller på mobiltelefonen og på datamaskiner. DRM medfører at låtene ikke kan kopieres eller overføres til andre enheter med andre avspillere. Teliasonera selv tror dette blir en stor suksess.
- Dette blir veldig stort, det her er noe vi opplever at våre kunder etterspør og vil ta i bruk. Jeg tror alle kunder er interessert i dette, sier Kim Hagberg, sjef for mobilt innhold hos Teliasonera, ifølge svenske IDG.

Kommer til Norge i 2009

Tjenesten startes opp i Sverige idag, men skal også komme til resten av Norden. Her i Norge er det Netcom som vil ha tjenesten når den kommer.

- Det stemmer at Netcom vil ha tjenesten når den kommer til Norge. Den vil lanseres her i løpet av første halvår 2009, forteller Marius Halle, innholdsansvarlig hos Netcom, til Mobilen.

Noen eksakt dato kan han ikke gi og heller ingen pris, men han regner med at prisen vil ligge på rundt det samme som i Sverige. Innholdet vil derimot være likt.

- Vi vil ha det samme utvalget og vi håper Sony er med på laget innen da, forteller Halle.

Vil bekjempe piratkopiering

Telenor og Platekompaniet jobber for tiden om en ny musikkløsning og det er tydelig at dette er et område telesektoren nå åpner øynene for. Halle mener likevel det ikke er konkurransen selskapene i mellom som er den største kampen.

- Det viktigste nå er å lage gode og enkle løsninger for å kunne bekjempe ulovlig nedlastning. Jeg tror en betalingstjeneste som dette kan være behjelpelig på det. Denne tjenesten har god og tilgjengelig utvalg og jeg har store forventninger til tjenesten, påpeker Halle.

Mer om
annonse