Nyhet

Slik sikkerhetskopierer du SMS-ene dine

Denne Android-appen gjør det enklere å bytte mobil.

SMS Backup & Restore har et enkelt brukergrensesnitt, men appen gjør det den skal gjøre på en god måte.

Android-mobiler kan automatisk sikkerhetskopiere mye av informasjonen som ligger på mobilen, i tilfelle du mister eller blir frastjålet mobilen. Aktiverer du sikkerhetskopifunksjonene via innstillingsmenyene er det også mye enklere den dagen du skal bytte telefon. Du finner dette under Kontoer/synkronisering og Google-kontoen din, samt under Sikkerhetskopier/tilbakestilling.

Det er imidlertid én ting Android ikke sikkerhetskopierer automatisk, nemlig SMS-ene dine. Det er her den enkle, men likevel utmerkede appen SMS Backup & Restore kommer inn i bildet.

Sender SMS-ene til pc-en

SMS Backup & Restore fra Ritesh Sahu er en forholdsvis enkel app, men den gjør jobben den skal gjøre på en veldig god måte. Etter at du har installert appen, er det bare å trykke Backup for å lagre en sikkerhetskopi av alle SMS-er som ligger på telefonen. Sikkerhetskopien blir lagret som en XML-fil, som du også kan forhåndsvise hvis du vil lese meldingene som ligger lagret i en tidligere sikkerhetskopi. Du kan også søke i meldinger som ligger lagret i en sikkerhetskopi.

Appen har en funksjon for å sende sikkerhetskopi-filene med e-post. Det er jo et poeng å lagre sikkerhetskopien et annet sted enn på samme telefon som du har sikkerhetskopiert. Sikkerhetskopiene kan også overføres manuelt ved å koble mobilen til PC-en og overføre filene på vanlig måte via en USB-kabel.

Ettersom sikkerhetskopier er noe man gjerne glemmer, har SMS Backup & Restore en funksjon for automatisk sikkerhetskopiering på angitte tidspunkter.

Har du tips om gode apper for å sikkerhetskopiere innholdet på mobilen? Bruk kommentarfeltet under, eller send oss en e-post på tips@amobil.no.

Flere smarte triks:

annonse