Tek.no

Nyhet

Grundig begynner kanskje med Ultrabooks

De har mange jern i ilden allerede, men nå snuser Grundig også på Ultrabooks.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
Rolf B Wegner
1 Sept 2012 12:45

Hardware/Berlin: Ultrabooks er det mange av på IFA, men noen overrasker klart mer enn andre. Blant disse er Grundig. Grundig er nok for de fleste kjent som en litt traust TV- og radioprodusent, selv om de også har mye annet rart i produktlinjen. Nå får de kanskje også Ultrabooks.

Vi slo av en prat med Kjetil Mikkelborg, Nordic product and marketing manager, for å se hva dette var for noe. Han kunne fortelle at dette var en ny satsning der man ville forsøke å tilby produkter i flere områder og grupper. Det var ikke endelig bestemt at man ville satse på Ultrabooks, det var omtrent like stor sjanse for en satsning som at man droppet det.

Det er en del arbeid som gjenstår før maskinene er klare for det norske markedet, og enn så lenge er det ikke helt garantert at de kommer i det hele tatt. Det kommer ann på om Grundig får på plass viktige funksjoner for service. Om det er de aktuelle modellene som ble vist frem som eventuelt kommer til Norge var også høyst usikkert.

Først ut er 21 mm Ultrabook. Denne har en 14-tommers skjerm med en oppløsning på 1366 ganger 768 piksler. Prosessoren er en Intel Core i3 på 1,5 GHz med 3 MB cache. Maskinen har også 4 GB minne, en harddisk på 500 GB og en SSD på 32 GB for hurtigere oppstart. Maskinen både føles og ser ut som en rimelig tradisjonell Ultrabook, samtidig er ikke spesifikasjonene noe som blåser oss overende.

Vi fikk også se det som bare ble omtalt som 18 mm Ultrabook. Denne er tilnærmet likt satt opp som den andre, bortsett fra at prosessoren er oppgradert til en i5 på 2,6 GHz.

Den siste maskinen ble omtalt som 14" slim notebook. Denne kjører samme oppløsning som de andre maskinene. Av maskinvare er det en i5-prosessor på 2,3 GHz med 4 GB minne og 500 GB harddisk.

annonse

Les også