Til hovedinnhold

– Om ti år kan du flytte hjernen din til en robot og leve evig

Russer har hyret inn 100 forskere for å utvikle teknologien.

Om allerede ti år vil det være mulig å overføre menneskehjernen til roboter og oppnå evig liv. Dette hevder den russiske mediemogulen Dmitrij Itskov, som i forrige uke arrangerte konferansen Global Future 2045 i Moskva, der hvor mange fremtidsforskere var samlet for å diskutere udødelighet.

– En person med en perfekt avatar kan fremdeles være en del av samfunnet. Folk ønsker ikke å dø, sier Itskov til Wired.

Evig liv til bevisstheten

Itskov forteller at han har hyret inn 100 forskere i Russland for å utvikle nødvendig teknologi for å virkeliggjøre tanken om udødelighet. I den første fasen vil han utvikle roboter som kan styres av signaler fra hjernen.

I den neste fasen vil han derimot transplantere en menneskehjerne til en robot, slik at bevisstheten lever videre i en kunstig kropp. Dette er også kun en midlertidig løsning, for om 30 år mener Itskov at det er unødvendig med fysiske kropper og at vi bare behøver hologrammer.

– Hologrammer har mange fordeler, forklarer han. – Du kan gå gjennom vegger og du kan bevege deg i lysets hastighet.

Samarbeid med USA?

Itskov åpner også for å samarbeide med den amerikanske etaten DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), som har sitt eget avatarprogram hvor roboter kan fjernstyres av soldater. Hvordan dette går gjenstår å se.

Se et intervju med Dmitrij Itskov her:

annonse