Til hovedinnhold

Årets beste mobiler

For femte år på rad arrangerer APDM og Mobilen.no mobilgallaen Gulltasten. Den norske mobilbransjen er samlet i Oslo Plaza for faglig seminar med foredrag og paneldebatt, underholdning fra 80-talls-ikonet Haddaway, Stavanger-bandet Tôg og konferansier Tommy Steine, og ikke minst prisutdeling i 15 forskjellige kategorier for Gulltasten 2010.
Juryene består av representanter fra produsenter, forhandlere, og norske operatører, journalister fra flere ulike publikasjoner fordelt på de relevante kategoriene. Her kan du se hvem som sitter i de like juryene.
I tillegg har våre lesere fått stemme i hver kategori, og folkestemmene teller 30 prosent av totalen.  Den gjeveste prisen av alle, årets mobil, er det dere lesere som helt og holdent har stemt fram. Om du lurer på hvilke modeller som var nominerte i de ulike klassene, finner du svaret her.

Her er alle Gulltasten-vinnerne og juryenes begrunnelser:

Årets mobil - HTC Desire


Bra design, bra lyd, en skjerm som innbyr til film og et grensesnitt som gjør den lekende lett å bruke – det er ikke uten grunn at HTC Desire er en av markedets mest etterspurte mobiltelefoner i denne klassen. Du kan filme i HD, lese bøker, høre på musikk og se film på denne mobilen. HTC Desire er den første mobilen som har klart å hamle opp med Apple og iPhone i klassen Årets mobil de siste tre årene. Årets avstemning blant folket endte med rekordoppslutning og med kun noen få stemmer som skilte de to telefonene på toppen.
Les vår test av HTC Desire her.

Årets kameramobil - Nokia N8


Med 12 megapiksler kamera, markedets største bildebrikke og optikk fra Carl Zeiss er dette den ypperste kameramobilen på markedet. Ingen annen mobiltelefon tar bilder eller filmer HD i like høy kvalitet som Nokia N8. I tillegg byr telefonen på muligheter for avansert etterbehandling av bildene, og enkel deling via nett, utskrift eller trådløs tilkobling til TV.
Les vår test av Nokia N8 her.

Årets designmobil – Apple iPhone 4


Folkets stemmer var overveldende – iPhone 4 har et design som appellerer til massene. Glass og aluminium er et solid materialvalg, og mobilen føles luksuriøs og dyr. Den er meget brukervennlig og fingerfølsom til perfeksjon.

Les vår test av iPhone 4 her


Årets mobiltilbehør - Supertooth Buddy BT Handsfree


Det enkleste er ofte det beste, og dette håndfrisettet fra Supertooth er både enkelt og svært bra. Batterikapasiteten er god, lyden er god og ikke minst er produktet billig. Dermed har du ikke lenger noe påskudd for å snakke i håndholdt mobil mens du kjører. Supertooth Buddy krever ingen installasjon, og kan enkelt flyttes fra bil til bil, eller brukes som konferansehøyttaler på kontoret.
Les vår test av Supertooth Buddy her.

Årets businessmobil - Apple iPhone 4


Forretningsreisende over hele verden har fått øynene opp for iPhones enkle måte å kommunisere på. Telefonen har ikke minnekort som kan komme på avveie, og med et gjennomført kontrollert miljø er faren for virus eller datatyveri redusert til et minimum. Sensitiv informasjon kan fjernslettes om telefonen kommer på avveie.
Les vår test av iPhone 4 her.


Årets multimediemobil - Nokia N8


Nokia N8 har alt som skal til for en multimediemobil i 2010. Den har 12 megapiksler kamera, markedets største bildebrikke og optikk fra Carl Zeiss. Ingen annen mobiltelefon tar bilder eller filmer HD i like høy kvalitet. I tillegg byr telefonen på muligheter for å spille musikk i 50 timer sammenhengende. Du kan koble den til TV, trådløst eller via HDMI. Du kan se filmer fra USB-flash, og streame lyd til en FM-radio.
Les vår test av Nokia N8 her.
* Om du lurer på hvorfor ikke favoritter som HTC Desire HD og LG Optimus 7 er med, er årsaken at alle mobiler som skal være med og kjempe om Gulltasten, må ha vært i salg innen 15. oktober.

Les også
Uventet salgsuksess
Les også
Nokia X3
Les også
- Ikke hør på mobilselgeren
Les også
Her er HTC Desire Z
Les også
Dette gjorde mobiloperatørene i 2010
Mer om
annonse