Tek.no

Nyhet

Corsair lanserer billig-SSD

Overgangen til krympet produksjonsteknologi skal gi oss rimeligere SSD-enheter.

21 Feb 2011 14:24

Corsair har kunngjort en overgang fra 34 nm- til 25 nm-produksjonsteknologi for Force Serien SSD-enheter. Selskapet samarbeider med SandForce for å gjøre overgangen så smidig som mulig. Corsair skal sålangt være tilfreds med tester av ytelse og pålitelighet.

En overgang til 25 nm skal i utgangspunktet medføre økt lagringskapasitet og reduserte kostnader. Når det gjelder ulempene, så kan en SSD-enhet trenge en mer såkalt «over-provisioning», en teknikk som brukes til å forsikre pålitelighet, noe som kan innebære redusert kapasitet og ytelse.

Corsair Labs rapporterer om forholdvis liten (3 til 4 prosent) reduksjon i ytelse ved benchmarktesting av 25 nm-baserte Force Serie SSD, og testing av kopiering av filer skal ikke ha resultert i noe ytelsestap.

Overgangen innebærer at 34 nm-baserte SSD-enheter som har kapasitet på 120 GB, vil bli lansert som 115 GB 25 nm-baserte enheter. Alle Force Serie-enheter vil få en «-A» endelse i modellnummeret.

Les mer om 25 nm teknologien og tester på corsair.com, og generelt om Force-serien på denne siden.

Tilgjengelighet og pris

25 nm-baserte Force Serie 115 GB og 80 GB skal etter planen være tilgjengelige mot slutten av februar. F115-A vil koste rundt 215 USD (1200 NOK), mens F80-A vil koste 169 USD (960 NOK).

(Kilde: Corsair)

Les også
Optimaliser Samsung SSD
Les også
Apacer med rask SSD
Les også
Stor økning i ytelse
Les også
Intel lanserer kompakt SSD
Les også
Fortsetter med Sandforce
annonse

Les også