Slik kan du hindre at andre bruker ansiktet ditt til å låse opp iPhone X

Apple har avslørt et knippe nye, nyttige opplysninger om mobilen.

Vi vet nå det aller meste om Apples nye iPhone-flaggskip, men som alltid med nye lanseringer har det kommet noen drypp med nyttig tilleggsinformasjon også i etterkant. Nå har Apple avslørt en snedig sikkerhetsfunkson som telefonen er utstyrt med, melder ZDNet.

Det viser seg nemlig at iPhone X gir brukeren en mulighet til å beskytte seg mot tyver som måtte finne på å rette mobilen mot ansiktet ditt for å låse den opp før de stikker av med det dyre produktet.

– Det finnes to måter: Hvis du ikke ser på mobilen, vil den ikke låses opp. Og om du griper knappene på hver side av mobilen idet du slipper den, vil Face ID midlertidig deaktiveres, opplyste sjefsingeniør for Apples programvareavdeling Craig Federighi i en e-post som ble publisert på Twitter nylig.

Telefonen krever at du ser på den for å låse seg opp.

Fungerer med solbriller

Med andre ord skulle det holde å klemme på mobilen før den snappes ut av hånden din, men om ikke du rekker å gjøre dette skulle det altså også være tilstrekkelig å simpelthen kikke i en annen retning dersom noen er så frekke at de stjeler telefonen og prøver å låse den opp med ansiktet ditt.

I den samme e-posten kunne Craig Federighi for øvrig også opplyse om at ansiktsgjenkjenningen vil fungere selv om brukeren har på seg solbriller, men ikke nødvendigvis med alle typer solbriller. iPhone X bruker som kjent en infrarød løsning til å avlese ansiktet, og ifølge Federighi slipper de fleste solbriller gjennom nok infrarødt lys til at sensorene kan se øynene dine.

Telefonen bruker 30 000 usynlige IR-prikker som sendes ut fra Face ID-sensoren for å analysere ansiktet ditt, og takket være avansert maskinlæring fungerer Face ID selv om du har en ny hårsveis, bruker caps, briller eller dersom du ser på telefonen fra spiss vinkel. Den fungerer også når det er mørkt.

iPhone X er en veldig dyr mobil: Vi har sjekket om det lønner seg å kjøpe fra andre land »

Les også
Større skjerm i 2018 og lasersensor i 2019 – Slik blir framtidens iPhone
Les også
Fingersensoren på iPhone vil forsvinne for godt
Les også
iPhone X' avanserte ansiktsgjenkjenning skal trolig snart komme på iPad også
Les også
Problemer med iPhone X' ansiktsskanning kan føre til mangel på telefonen
Les også
iPhone X blir hånet av Apples nye store konkurrent
Les også
Ryddeprogrammet CCleaner har blitt infisert – last ned ny versjon nå
Les også
iPhone X' ansiktsgjenkjenning får kritikk av amerikanske myndigheter
Les også
iPhone X ser enda bedre ut i virkeligheten enn på bilder
Les også
Her er nye iPhone X
annonse