Tek.no

Nyhet

Det kraftige priskuttet på Oculus Rift blir permanent

Du trenger ikke lenger haste for å rekke tilbudet.

Niklas Plikk, Tek.no
Eigil Knudsen
12 Okt 2017 14:11

I sommer fikk Oculus' VR-briller en kraftig prisreduksjon, og ble nesten som et kupp å regne sammenlignet med erkerivalen HTC Vive. Dette priskuttet var i utgangspunktet ment som et tidsbegrenset tilbud, men nå opplyser Oculus VR at prisreduksjonen blir permanent.

Det betyr at man heretter kan få pakken med Oculus Rift-brillene og Touch-kontrollene for 449 euro fra produsentens egen hjemmeside. Dette er altså en reduksjon på flere tusen kroner sammenlignet med prisen pakken hadde før sommertilbudet.

4200 kroner for nordmenn

Oculus VR

For nordmenn vil dette innebære at pakken heretter vil koste cirka 4200 kroner, da alt av avgifter og gebyrer er inkludert i prisen på produsentens egen hjemmeside.

Priskuttet som kom i sommer var det andre på ganske kort tid. Så sent som i mars ble prisen på pakken med Rift og Touch-kontrollene senket til 708 euro, rundt 6300 kroner.

I norske butikker ser det ennå ikke ut til at du kan kjøpe pakken som inkluderer både VR-brillene og håndkontrollerne. Dermed må du kjøpe dem separat, og de billigste prisene vi finner på Prisguide.no (kommersiell partner) er 5990 kroner for VR-brillene, mens Touch-kontrollene starter på 1499 kroner. Det utgjør en totalpris på cirka 7500 kroner.

Dermed sparer du altså en pen slant ved å bestille direkte fra Oculus, selv etter at moms og frakt er tatt med. Til sammenligning koster konkurrenten HTC Vive for øvrig nå fra 7400 kroner i norske butikker, så Rift er altså nå en god del billigere. Rift er nå bare litt dyrere enn PlayStation VR, som har en startpris på cirka 3700 kroner i norske butikker.

Sony lanserte oppgraderte VR-briller nylig »

Les også
Nå er Oculus Rift på julesalg
Les også
Snart kan du gjøre Oculus Riften din trådløs
Les også
Oculus Rift blir stadig mer populær
Les også
Vurderer du Oculus Rift? Da bør du slå til nå
Les også
Nå har Oculus Rift endelig fått fullverdig støtte for posisjonssporing i romskala
annonse

Les også