Til hovedinnhold

Sharps PC-skjerm er den sykeste vi har hørt om

8K-oppløsning, 120 hz og 1000 nits!

PC Watch

Under Japan Electronics Show viste Sharp frem hva de har av planer for fremtiden. På menyen stod blant annet en ny prototype av en PC-skjerm, som nok vil få de fleste av dagens PC-er til å skjelve av frykt, melder japanske PC Watch.

8K monitor med 120 Hz

Skjermen er 27 tommer stor og takler hele 7680 x 4320 piksler (8K) og 10 bits fargerom.

Det betyr en pikseltetthet på 326 ppi, hvilket er omtrent like bra som en rekke mobiltelefoner. Sammen med en skyhøy oppløsning kan også skjermen skilte med høy bildefrekvens, nærmere bestemt 120 bilder i sekundet.

Kombinert med 1000 nits lysstyrke, snakker vi altså om en monitor som kan takle 8K med 120 bilder i sekundet og full HDR-funksjon.

Vil kreve en heftig maskin

At skjermen er en råtass er det ingen tvil om. Skal du forsyne den med tilstrekkelig grafikk vill det også svi der etter å skaffe seg en maskin som kan bistå.

Anandtech opplyser at dersom du ønsker å kjøre 120 bilder i sekundet bør båndbredden ligge rundt 120 gigabit per sekund, men at den eventuelt kan komprimeres ned mot 15 gigabit i sekundet.

Med andre ord må det nok på plass en langt kraftigere maskinvare enn hva som er vanlig rundt omkring i de tusen hjem før denne skjermen yter slik den kan.

Modellen er som sagt en prototype, men viser likevel at dataskjermer kan være modne for å ta nok et kraftig steg opp i oppløsning – og at den vil være klar om maskinvaren også henger med.

Sammen med denne råtassen av en skjerm, viste også selskapet frem andre skjerm-konsepter. Blant disse var en flunkende ny mobil-skjerm, hvor skjermen ikke lenger hadde kanter på sidene. Med andre ord var hele fremsiden av telefonen en skjerm.

Trenger du en ny TV?
Her er våre TV-anbefalinger til deg »

(Kilde: PC Watch, Anandtech)

annonse