Til hovedinnhold

Flere HBO-episoder er lekket på nettet før lanseringsdato

Hackingskandalen fortsetter.

Hackeren som brøt seg inn hos HBO og stakk av med store mengder data var tilsynelatende ikke fornøyd med selskapets påståtte tilbud om 250 000 dollar i finnerlønn forrige uke.

Nå har hackeren eller hackerne lekket nye episoder av flere HBO-serier, blant annet Curb Your Enthusiasm, som ikke skulle ha premiere på HBO før i oktober.

Ellers dreier det seg om en episode av komedien Insecure, som skulle vært sendt i kveld, episoder av Ballers og av serier som fortsatt ikke har vært sendt, som Barry og The Deuce.

– Et spill vi ikke vil delta i

HBO skriver i en uttalelse til Variety at de ikke har pågående kommunikasjon med hackeren.

– Det har vært bredt rapportert om at det var en cyberhendelse hos HBO. Hackeren kan komme til å fortsette å slippe små deler av den stjålne informasjonen for å skape medieoppmerksomhet. Det er et spill vi ikke ønsker å delta i. Åpenbart vil ingen selskaper at eiendelene deres skal stjeles og distribueres over nettet. Åpenhet for våre ansatte, partnere og kreative talent som jobber med oss har vært vårt fokus gjennom hele denne hendelsen, og vil forbli vårt fokus fremover. Denne hendelsen har ikke stoppet oss fra å forsikre oss om at HBO fortsetter å gjøre det vi kan best, heter det i uttalelsen fra HBO.

Ba om en halv årslønn

Hackeren har selv oppgitt at han har 1,5 terabyte med data fra HBO-innbruddet. I en video som ble sluppet til enkelte medier etter at den var sendt til HBO-sjefen, oppga hackeren at han eller hun tjener opptil 15 millioner dollar i året – rundt 120 millioner kroner – på hackingen, og ba om et halvt års lønn i bitcoin.

Hackeren slapp også e-poster som skal ha vært sendt fra personer høyt oppe i HBO-systemet, i tillegg til interne dokumenter om Game of Thrones. HBO oppga da at de ikke kunne se noen tegn på at hele e-postsystemet deres hadde blitt hacket.

Tidligere har hackere ranet til seg innhold fra Netflix, blant annet ble den foreløpig siste sesongen av Orange Is the New Black lekket på nettet før den ble offisielt sluppet på strømmetjenesten selv.

Sony Pictures ble også utsatt for et stort hackerangrep i 2014, hvor alt fra personlig informasjon og e-poster fra ansatte til kommende filmer fra selskapet ble stjålet.

Les også
Twitch brukes mer enn både Netflix og HBO
Les også
Så mye tjener piratnettsidene på nedlasterne
Les også
Fire arrestert i India for Game of Thrones-lekkasje
annonse