Tek.no

Nyhet

Lamborghini har laget luksusmobil

Alpha One koster mindre enn mange andre luksusmobiler, men er langt ifra billig.

Lamborghinimobile
25 Aug 2017 06:00

Luksusmobiler har nok fremdeles en ganske smal kundegruppe, noe nedleggelsen av britiske Vertu kan tyde på, men nye modeller dukker likevel stadig opp. Lamborghini, mest kjent for bilmerket ved samme navn, har nå sluppet en ny luksusmobil som ikke har en fullt like ekstrem pris som vi har sett på en del andre i denne kategorien.

Den nye mobilen heter Alpha One og er lagt ut med en pris på 2450 dollar på hjemmesiden, som tilsvarer litt over 19 000 kroner. Den er altså veldig dyr, men en god del rimeligere enn tidligere Lamborghini-modeller, som har ligget på rundt 50 000 kroner.

Lamborghinimobile

Eksklusivt lær og kraftig deksel

Som vanlig er det først og fremst innpakningen som gjør mobilen kostbar. Alpha One er omsluttet av italiensk lær som er både børstet og håndlaget – og tydeligvis ganske dyrt.

I tillegg benytter mobilen et deksel som er laget av såkalt liquidmetal, en spesiell metallegering som skal være sterkere enn titan.

Dette er en relativ ny materialløsning som vi blant annet også finner på Turing Phone-mobilen som ble lansert for et par år siden. Materialet brukes blant annet i golfkøller av høy kvalitet. Av andre nevneverdige egenskaper har mobilen en solid HiFi-lydløsning bestående av to høyttalere i fronten som har støtte for Dolby Atmos-teknologien, som gir «virtuell» surroundlyd, og dedikert DAC.

Utover dette er det ingenting oppsiktsvekkende med maskinvaren, selv om den på ingen måte er dårlig. På innsiden sitter en Snapdragon 820-brikke, 4 GB minne, 64 GB lagringsplass som kan utvides med 128 GB via SD-kort, og et batteri på 3250 mAh. Hurtiglading i form av Quick Charge 3.0 er også på plass.

Skjermen er på 5,5 tommer og skilter med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, samt Gorilla Glass 4. Hovedkameraet har 20 megapiksler, og mobilen er utstyrt med fingeravtrykkleser. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Nye Samsung Galaxy Note 8 er heller ingen billig mobil: Her er vår snikktitt »

Les også
Lamborghini jobber med elektrisk superbil som ikke bruker batterier
Les også
Android-skapernes heftige mobil kommer trolig snart til Europa
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
annonse

Les også