Tek.no

Nyhet

Nå får iPhone-brukere nye emojier

Trenger du trøtt-i-trynet-emojien? Eller er det dagen for en mensen-emoji? Begge deler er nye i iOS’ siste oppdatering.

Mensen-emoji, dovendyr og en gjespende emoji er nye i iOS 13.2.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
30 Okt 2019 13:19

iOS 13 har akkurat fått en ny stor oppdatering, der kamerafunksjonen Deep Fusion kanskje er den største enkeltnyheten. Men nytt er også en rekke nye emojier.

Les også
Nå er oppdateringen som gir iPhone bedre kamera her

Emoji gjør det enklere å snakke om mensen

Blant de nye småbildene du kan bygge inn i tekstmeldinger fremover er et gjespende ansikt og en rød bloddråpe, som ifølge en pressemelding fra Plan Norge er en mensen-emoji.

Organisasjonen forklarer i sin pressemelding at emojien kan gjøre det enklere for kvinner å snakke om mensen, og også ta vekk noe av stigmaet rundt mensen i kulturer der det oppfattes som noe urent.

Et dovendyr å sende til dovendyret

Av andre nye emojier som ligger i oppdateringen er høreapparat-emojien, og person i rullestol-emojier. På emoji-dagen i juni ble det også varslet emojier for flamingo, dovendyr og andre potensielt nyttige dyr å bygge inn i tekstsnutter. Disse har altså ankommet de også.

Les også
Nå kommer det en haug med nye emojier

Hvis din kommunikasjon handler mer om hva du gjør enn om hva du er kan det være nyttig med emojien som viser en øks, en kokosnøttdrink eller en dykkermaske. Drake og jojo er også nye i denne utgaven av iOS 13.2.

annonse

Les også