Nyhet

YouTube fjerner aldersgrenser på videoer av spillvold

Skiller mellom virkelig vold og vold i spill.

YouTube vil ikke lenger aldersbegrense spill. Her eksemplifisert med nye Star Wars Jedi: Fallen Order.

YouTube er kjent for å slå ned på innhold som kan være kontroversielt, og har i den sammenheng pådratt seg store kontroverser blant mange innholdsprodusenter. Nå melder imidlertid Kotaku om at YouTube slakker på reglene som omhandler vold i videospill, og ikke lenger vil aldersmerke slik videoer like strengt.

Endringen omfatter rent spesifikt at vold i videospill nå sidestilles med annen vold som er regissert eller simulert. Det vil si, vold som ikke er ekte men heller en form for kunstnerisk uttrykk.

Tidligere har videoer fra spill med voldsekvenser (det vil si veldig mange moderne spill) blitt aldersbegrenset like strengt som videoer som avbilder ekte vold. Vold i videospill vil nå i stedet sidestilles med vold i for eksempel film eller tilgjorte klipp.

Allerede implementert

Horizon Zero Dawn, et spill som stort sett består av spillvold mot fremtidige roboter, er blant de som nå ikke vil omfattes av YouTubes aldersrestriksjoner kun fordi deler har vold i seg.

Endringen trådte i 2. desember, og er følgelig allerede implementert i YouTubes algoritme. Yngre seere vil nå altså kunne få anbefalt videoer om videospill som viser mer voldelig innhold, selv om enkelte typer vold er unntatt fra den nye regelen.

Dette gjelder eksempelvis dersom hele videoen kun handler om volden i et videospill, og volden ikke bare er en del av en større video. Det gjelder også dersom innholdet som vises er spesielt blodig og grusomt («gory»). Du kan lese mer om detaljene her i YouTubes egen bloggpost om endringen.

Det meste spillinnhold vil altså ikke omfattes av dette, noe som nok vil glede mange innholdsprodusenter som tidligere har blitt holdt tilbake av reglene.

Les også
Nå blir Youtube-forsiden ny
annonse