Til hovedinnhold

Nå vet vi hva Skodas kommende elbil skal hete

Vision iV-konseptet har fått endelig navn.

Skodas Vision iV-konsept skal hete Enyaq når den i løpet av kort tid skal vises frem i produksjonsversjon. Navnet skal være inspirert av det irske navnet Enya, som betyr «kilde til liv».

Skodas SUV-er har tidligere startet med bokstaven K (Kodiaq, Karoq, Kamiq), men denne erstattes med en E for elektrisk. Q er fortsatt et kjennetegn på at bilen er i SUV-segmentet.

Vision iV er en av de mest spennende elbilene som kommer i år, og er i praksis Skodas tolkning av en bil i samme segment som Volkswagens kommende ID 4.

Den er bygget på Volkswagens MEB-plattform, og konseptbilen måler rundt 4,67 meter lang, har 306 hestekrefter, firehjulsdrift og 0–100 kilometer i timen på 5,9 sekunder.

Interiøret i konseptbilen.

Får hengerfeste

Skoda har sagt at bilen skal få rundt 500 kilometer rekkevidde, sannsynligvis levert av det foreløpig største batteriet MEB-plattformen kan huse, nemlig 77 kWh netto. Skoda har også bekreftet at bilen blir å få med tilhengerfeste.

Skoda-importør Harald A. Møller har så langt ikke ønsket å fortelle hvor mange reservasjoner de har fått på Enyaq, men skriver i en melding at det skal dreie seg om «tusenvis».

Bilen skal produseres i en vanlig SUV-variant og en mer coupé-aktig utgave, hvor det er sistnevnte som likner mest på konseptbilen. Tidspunktet for offentliggjøring av produksjonsversjonen er foreløpig ikke kjent, men skal ikke være langt unna.

Den norske Skoda-importøren hadde opprinnelig planlagt å snikvise bilen for norske kunder i januar, men måtte etter hvert kansellere fordi fabrikken hadde satt ned foten.

Våre kolleger i VG er for øvrig på prøvekjøring av Enyaq i disse dager, men som standard er for slike arrangementer får de ikke lov til å fortelle om det før etter en viss dato.

annonse