Tek.no

Nyhet

Dette er de beste Green Friday-tilbudene

«Vårens Black Friday» har faktisk et par gode tilbud det er verdt å slå til på.

Du kjenner sikkert godt til høstens Black Friday-uke, hvor tilsynelatende hver eneste butikk går av hengslene for å tilby produktene sine til rekordlave priser.

I 2016 bestemte den svenske butikken CDon seg for å starte «vårens svar på Black Friday», og dro i gang en kampanje med en rekke tilbud. Siden den gang har en rekke norske butikker også kastet seg på fenomenet, og tilbyr en rekke produkter til lavere priser.

For all del, dette er langt ifra noen Black Friday, hverken i skala eller omfang. Tidligere år har vi så vidt giddet å omtale dagen, siden tilbudene aldri har vært særlig gode. I år har imidlertid flere av de største kjedene kastet seg på, og plutselig ser vi at prisene har falt mer enn før.

Derfor har vi plukket ut de beste tilbudene vi har funnet. Vi tar utgangspunkt i produkter vi har testet og vet er gode. Hvis de også har falt i pris, havner de på listen her. Dermed skal du være trygg på at ikke bare prisen er god, men at produktet også er testet og fått en god vurdering av oss.

Under finner du de beste Green Friday-tilbudene, rangert etter pris. I de få tilfellene hvor vi ikke har testet det nøyaktige produktet vi skriver om, lenker vi til det tilsvarende eller lignende produktet vi har testet.

De beste Green Friday-tilbudene 2020:

SteelSeries Apex 7 TKL – Et helt nydelig mekanisk tastatur

Pris ved lansering: 1550 kroner
Vanlig pris: 1895 kroner
Pris nå: 799 kroner

Da vi nylig testet mekaniske tastaturer trakk vi frem anbefalt-logoen vår for SteelSeries Apex 7 og kronet det med karakter 8 av 10. Det mangler riktig nok de unike OmniPoint-bryterne til storebroren Apex Pro, men stilte ellers svært sterkt til en i utgangspunktet mye lavere pris. Og nå er også den kompakte TKL-varianten (uten «num-pad») på tilbud med røde brytere.

Apex Pro kan fås med flere ulike brytere, fra røde til blå og brune. Det har et moderne, stilig og svært kompakt design, og er veldig behagelig å knotte på. Ikke bare grunnet bryterne, men også den gode og smarte magnetiske håndleddsstøtten.

Den intuitive programvaren gir deg alle tenkelige muligheter, og fra tastaturet har du tilgang til flere innstillinger direkte fra en OLED-skjerm hvor du også kan se informasjon fra enkelte spill eller se hvilken musikk som spiller i Tidal. Spotify-støtte skal visstnok også være på vei.

En kabelgate under tastaturet og en integrert USB-port gjør tastaturet enda bedre.

Les samletesten av tastaturer her »

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Pris ved lansering: 3290 kroner
Vanlig pris: 2890 kroner
Pris nå: 1495 kroner

Vi planlegger snart en samletest av trådløse spillhodesett og fikk faktisk Arctis Pro Wireless i posten forrige uke. Dermed har vi ikke testet det enda, men har selvsagt klådd litt på det mens vi venter på flere deltagere.

Vi kan foreløpig ikke si noe om lydkvaliteten hverken i klokkene eller i mikrofonen, men bærekomforten var det i alle fall ingenting å si på. Et tykt bånd heller enn en bøyle hviler nemlig mot hodebunnen din, og dette gjør det veldig stabilt og balansert. Foreløpig vil vi dog si at det kanskje ikke passer for de med veldig stort hode.

Headsettet kan også «herjes» noe alvorlig med, og bøylen kan knapt ødelegges.

Fra spesifikasjonene er det klart at Apex Pro Wireless kan brukes trådløst i inntil 20 timer. Det har utskiftbare batterier og leveres faktisk med to stykker slik at ett av dem alltid kan ligge til lading i den medfølgende «hubben», som også fungerer som sender for musikk og tale.

Sennheiser Momentum True Wireless: Knall lyd til en mye bedre pris

Pris ved lansering: 2.990 kroner
Vanlig pris: 2.490 kroner
Pris nå: 1.790 kroner

Greit, dette er ikke den nye modellen som er forbedret på nærmest alle punkter, men så koster også den nesten dobbelt så mye. Og førstegenerasjons Momentum True Wireless byr på omtrent den samme fabelaktige lyden, har et pent etui og sitter relativt godt på plass i øret.

Vær imidlertid oppmerksom på at en del klaget over at proppene hadde en tendens til å lade seg ut mens de lå i etuiet, selv om vi aldri opplevde dette da vi hadde dem til test.

Touchkontrollene er noe irriterende, men til denne prisen er det noe vi er villige til å se litt mer bort fra. Og dette er i dag den beste lyden du får i true wireless-kategorien til under 2.000 kroner.

Les testen av Sennheiser Momentum True Wireless »

Samsung Galaxy A80 – En mellomklassemobil til knallpris

Pris ved lansering: 6.990 kroner
Vanlig pris: 4.100 kroner
Pris nå: 2.990 kroner

Galaxy A80 fikk pepper da vi testet den. Men som alltid med Samsung kostet den altfor mye da den kom. Til under tre tusinger er den et kjempetilbud, sammenlignet med de seks-syv tusen den kostet som helt ny for under ett år siden. Du får flott heldekkende AMOLED-skjerm, stort batteri og et sinnrikt kamerasystem der hovedkameraet spretter opp og snur seg når du skal ta selfier. Dette er en telefon som får oppmerksomhet i en prisklasse der det beste du ellers kan håpe på er nytteverdi.

PS: Prisjakt ser ut til å mene at den laveste prisen er på rundt 6.000 kroner, men Power selger den altså for under 3.000 kroner. Den er imidlertid nødt til å hentes i en butikk, og ikke via nettbutikken.

Les hele testen av Samsung Galaxy A80 her »

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Knall støydemping

Pris ved lansering: 4.190 kroner
Vanlig pris: 3.745 kroner
Pris nå: 2.990 kroner

Bose var lenge ensbetydende med den beste støydempingen på markedet, men et par år med litt mager produktutvikling gjorde at de mistet topplasseringen til Sony. Med NCH 700 er de igjen helt der oppe, selv om vi fortsatt er litt avventende til den litt sedate Bose-lyden.

Uansett: NCH 700 byr på meget god støydemping, svært god komfort og har et litt mer moderne design enn de tidligere QuietComfort-modellene til Bose. Bose har også et lite trumfkort i ermet versus Sony, og det er at NCH 700 støtter tilkobling til to bluetooth-enheter samtidig, noe Sonys WH-1000XM3 ikke gjør.

Touchkontrollene er dessuten fullt brukbare, og Bosene er dessuten gode til telefonsamtaler, noe som også er en liten akilleshæl hos Sony. Vi stiller imidlertid et lite spørsmålstegn ved byggekvaliteten – NCH 700 føles betydelig mer slarkete i utformingen enn QC35 gjorde.

Les testen av Bose Noise Cancelling Headphones 700 »

Samsung Galaxy Watch Active 2 4G

Pris ved lansering: 4.290 kroner
Vanlig pris: 4.200 kroner
Pris nå: 3.490 kroner

Vi likte godt Samsung Galaxy Watch Active 2 da vi testet den. Det stilrene designet pekte seg spesielt godt ut, med en langt tynnere ramme rundt skjermen enn vi har sett fra Samsung tidligere. Det har gått på bekostning av funksjonsringen de har benyttet seg av før, men til gjengjeld ser klokken superlekker ut.

Reimen som følger med er behagelig, og du slipper å styre med noe ekstra simkort ettersom klokken har et innebygd eSIM-kort du enkelt kan koble opp til operatøren din. Den har automatisk deteksjon av trening, måler søvnen din mens du sover, og byr på en rekke hendige funksjoner.

Merk at vi testet stålvarianten av klokken som ikke er på tilbud i dag. Funksjonsmessig er de dog det samme. Både 40- og 44 millimetervariantene har blitt satt ned i pris:

Bosch Unlimited: Støvsuger med nærmest «uendelig» batteri

Pris ved lansering: 5.999 kroner
Vanlig pris: 5.999 kroner
Pris nå: 3.495 kroner

Da vi testet håndholdte støvsugere på batteri våren 2019 var det Bosch som stakk av med seieren. Det spesielle med deres Unlimited-støvsuger er at den bruker samme batterisystem som verktøyene til Bosch, og det følger med to batterier i pakken. Det gjør at du kan lade det ene mens du støvsuger med det andre, og på den måten nærmest ha ubegrenset brukstid.

Støvsugeren er smidig og ergonomisk, og den har imponerende sugekraft, selv om den kan oppleves som noe hardhendt på tepper og ikke er mer enn middels god til å håndtere hår.

Det eneste vi savnet var flere gode munnstykker. Standardmunnstykket som følger med er ikke godt nok på tepper.

Ankarsrum Assistent AKM6230 – En rå (og underlig) kjøkkenmaskin

Pris ved lansering: 5.990 kroner
Vanlig pris: 5.790 kroner
Pris nå: 4.444 kroner

En god kjøkkenmaskin er alltid fint å ha i huset, enten det er for å lage en rask pizzadeig eller når du skal kokkelere opp noe litt mer avansert. Vi har gjennomført to store samletester av kjøkkenmaskiner, og i den siste runden var det Ankarsrums utradisjonelle Assistent AKM6230 som stakk av med seieren, foran den tidligere vinneren fra Kenwood.

Årsaken var rett og slett ytelse. Ankarsrums modell var best på gjærbakst, den vispet krem raskere enn noen andre modeller, helt uten søl, og vi fant en rekke fordeler med den uvanlige utformingen. Ulempen er at den rare formen kan være litt vanskelig å bli vant til, og krever at du leser instruksjonsmanualen nøye. Men så fort du har lært deg de litt finurlige triksene, er det ingen maskin som er bedre enn denne.

Les hele testen vår av kjøkkenmaskiner her »

MateBook D15

Pris ved lansering: 7.000–7.500 kroner
Vanlig pris: 7.995 kroner
Pris nå: 5.495 kroner

Vi har ikke testet MateBook D15 på Tek, men kikket på den hos Huawei tidligere. Den er jo også veldig lik den mer kompakte MateBook D14 som vi har gode erfaringer med.

Huaweis 15-tommer kan vi derfor trekke frem som en god kandidat for deg som jakter hjemmekontormaskin i disse dager. Vi holder faktisk på med en samletest av billige 15-tommere, og her er det få som matcher denne maskinen til prisen – i alle fall på papiret.

Maskinen tilbyr nemlig imponerende kraftig ytelse fra en AMD Ryzen-prosessor og serverer grafikk som bør holde til noen helt enkle spill også.

Skjermen har en superslank ramme og maskinen er en av de mer minimalistiske 15-tommerne på markedet. IPS-teknologi sørger for god innsynsvinkel, noe langt fra alle maskiner i prisklassen tilbyr.

Logg direkte på Windows når du starter maskinen, koble til enheter med USB-C-porten og skriv raskt og effektivt på det gode tastaturet som er det samme som på 14-tommeren.

MateBook D14 – God bærbar til rekordpris

Pris ved lansering: 7.500 kroner
Vanlig pris: 7.995 kroner
Pris nå: 5.995 kroner

«MateBook D14 gjør det gøy å velge bort toppmodellene», skrev vi i vår test av den for knappe to måneder siden. Da kostet den 1500 kroner mer enn i dag og var allerede et knallkjøp,

Maskinen skiller seg ut ved at den kombinerer høy ytelse med elementer som svært god interaksjon, lang batteritid og et moderne design. Skjermen er også fin nok for deg som ikke skal jobbe proft med bilder eller video.

Fingeravtrykksleseren, som tar deg rett inn i Windows når du slår på maskinen, er Huawei alene om å tilby og dette er rett og slett genialt.

En til tider overaktiv vifte til tross har Huawei igjen satt sammen en budsjettmaskin med super balanse mellom fremtidssikker ytelse og god daglig brukeropplevelse.

Les testen av MateBook D14 her »

Apple iPhone Xs Max – Rekordlav pris på Apples tidligere toppmodell

Pris ved lansering: 14.490 kroner
Vanlig pris: 9.290 kroner
Pris nå: 7.490 kroner

iPhone Xs Max var Apples heftigste flaggskip inntil i fjor høst. Og dette er fortsatt en rugg av en telefon, med diger og meget god AMOLED-skjerm og kraftig ytelse som enkelt konkurrerer med det du finner i de aller nyeste mobilene. Den har et forholdsvis stort batteri til iPhone å være også, selv om det er en del mindre enn i siste iPhone 11 Pro Max. Det skjedde også svært mye med iPhone-kameraet i siste generasjon, så du må klare deg uten den flotte nattmodusen, for eksempel. Men om kamera ikke er så viktig for deg får du en skikkelig heftig iPhone til en skikkelig god pris her.

Les hele testen av Apple iPhone Xs Max her »

Obs: Det er 256 GB-varianten som er på tilbud til 7.490 kroner:

Apple iPhone 11 64GB – Liiiitt lavere pris

Pris ved lansering: 8.490 kroner
Vanlig pris: 8.490 kroner
Pris nå: 7.999 kroner

iPhone 11 har vært en av telefonene som gir deg mest for pengene siden den kom på markedet i fjor høst. Dagens tilbud er ikke ekstremt, men en prisnedgang på 500 kroner i et felt der prisene settes kraftig opp for tiden er likevel verdt litt jubel. Spesielt når telefonen er så god. Her får du samme nattmoduskamera som i Pro-iPhonene. Relativt god batteritid hører med, og den er vanntett også. I det store og hele er det ikke så fryktelig mye fra de 4000 kroner dyrere iPhone 11 Pro-modellene du mangler her. Det handler mest om lavoppløst LCD-skjerm mot høyoppløst AMOLED, og fravær av et ekstra zoomkamera. Men til gjengjeld er altså prisen laaaaangt hyggeligere.

Les hele testen av Apple iPhone 11 her »

annonse

Les også