Til hovedinnhold

Apple lanserer nye iMacer

Nå får alle lynrask lagring som standard.

Nye iMac 27 og iMac 21,5.
Apple

Apples iMacer har vært de samme en stund nå, men i dag fikk de alle endelig en etterlengtet oppdatering – i alle fall på innsiden. Dette melder Apple på sine egne nettsider. Utvendig ser de fortsatt like ut, og kommer i 27 og 21,5 tommer, og har relativt tykke rammer rundt skjermene.

Innmaten har ingenting med overgangen til ARM-arkitekturen og egne Apple-prosessorer som selskapet avslørte for en kort stund tilbake; dette er stadig x86-deler. Det vil si: det er Intel som står for prosessorene, og AMD som står for grafikken.

Mer spesifikt er det 10. generasjons Intel-prosessorer fra «Comet Lake»-arkitekturen, med enten seks eller åtte kjerner som standard (avhengig av konfigurasjonen din). Du får også muligheten til å oppgradere til en tikjerners prosessor om du så skulle ønske.

På grafikksiden er det AMD Radeon Pro 5300 eller Radeon Pro 5500 XT som gjelder, begge bygget på 7-nanometers prosessnode. Dette er imidlertid bare standardvalgene, for om du punger ut ekstra kan du få både Radeon 5700 eller 5700 XT, som i seg selv er meget kapable grafikkort på PC-platformene i dag. Sistnevnte kort vil imidlertid også doble minnekapasiteten fra de «normale» PC-variantene, fra 8 GB til 16 GB videominne. Dette er garantert for å avlaste maskinene i tunge grafikkprosesseringsoppgaver.

SSD endelig standard

Apple har lenge tviholdt på gamle snurredisker i maskinene sine som standard, med mulighet for oppgradering til lynraske SSD-er om du betalte litt ekstra. Dette er det nå slutt på. Alle iMacer har nå SSD-er som standard, og avhengig av hvilken konfigurasjon du går for starter du på enten 256 eller 512 GB. For en maskin som en iMac er begge disse to størrelsene nokså snaut, og derfor er det nok mange som vil oppgradere vil vi tro.

Og oppgradere, dét kan du. Helt opp til 8 TB, faktisk. Dette er fire ganger så mye som makskapasiteten Apple tidligere tilbød (2 TB), og du får også en vektreduksjon fra forrige generasjon med på kjøpet siden SSD-er tar mindre plass enn harddisker.

Så er det jo også på sin plass å nevne at når hele lagringskapasiteten er i SSD-format så vil også hastigheten på dataaksesseringen øke betydelig. Apple er også kjent for å bruke svært kjappe SSD-er når de først installerer dette i maskinene sine, så selv om du må betale i dyre dommer får du i hvert fall gode deler for pengene dine.

Prisene og spesifikasjonene på de nye iMacene.
Apple/kollasj

Av andre små nyheter kommer alle iMacene nå med T2-sikkerhetsbrikken, som blant annet krypterer alt på maskinen og gir en sikrere oppstart. 27-tommers iMacen har nå også fått True Tone som omtrent alle andre Apple-produkter med en skjerm har hatt en stund, og kan nå bestilles med et nanobelegg som hindrer refleksjoner. Oppløsningen er stadig «Retina 5K», så dette er kun mindre oppdateringer.

Ja, også har Apple oppgradertt kameraet til et Full HD-kamera, dyttet inn nye høyttalere og oppdatert mikrofonene.

Senere i år vil også MacOS Big Sur komme til alle iMacene, så da vil du få nye funksjoner også på programvaresiden. 21,5-tommeren starter for øvrig på 13.990 kroner, mens storebror på 27 tommer starter på 22.990 kroner.

annonse