Tek.no

Nyhet

Dette skal være nye Oculus Quest

VR-brillene fornyes visst i september, skal vi tro ryktene.

Niklas Plikk
27 Juli 2020 08:31

Vi likte Oculus Quest svært godt da vi testet dem i mai fjor, og siden den gang har de bare blitt bedre. Blant annet har de fått støtte for håndgjenkjenning via programvareoppdateringer og mulighet til å kobles til en PC for kraftigere ytelse.

Likevel er visst en oppfølger snart klar for lansering. Ifølge ryktebørsen er Oculus Quest 2 planlagt å slippes den 15. september, og et par nye bilder har blitt lekket av det som skal være den nye modellen.

Den matte, svarte plasten fra originale Quest er byttet ut med et hvitt materiale, skal vi tro bildene som har blitt lagt ut på av Twitter-brukeren @h0x0d. Den samme brukeren sier at de nye brillene vil bli lettere enn originalen, noe som trolig kan hjelpe på komforten over lengre spilløkter.

Andre forbedringer som angivelig skal være inkludert i Quest 2 er linsene i brillene, bedre oppløsning og bredere synsfelt. Det er ikke sagt noe om kraftigere maskinvare, men for å få bedre oppløsning og bredere synsfelt virker det vanskelig å få til uten kraftigere prosessor. Den opprinnelige Quest har «bare» en Snapdragon 835 - en mobilprosessor som allerede i fjor var litt utdatert. En ny Quest vil med all sansynlighet by på litt mer kraftig under panseret.

Håndkontrollerne skal også få en liten ergonomisk overhaling, og basert på bildene lagt ut av H0x0d kan det også se ut som en ny knapp har funnet veien til kontrolleren.

Om ryktene stemmer får vi bare vente og se i september.

Les testen vår av Oculus Quest her, så skjønner du hvorfor vi mener det er det viktigste VR-produktet som har blitt lansert de siste årene.

annonse

Les også