Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette skal være nye Oculus Quest

VR-brillene fornyes visst i september, skal vi tro ryktene.

Vi likte Oculus Quest svært godt da vi testet dem i mai fjor, og siden den gang har de bare blitt bedre. Blant annet har de fått støtte for håndgjenkjenning via programvareoppdateringer og mulighet til å kobles til en PC for kraftigere ytelse.

Likevel er visst en oppfølger snart klar for lansering. Ifølge ryktebørsen er Oculus Quest 2 planlagt å slippes den 15. september, og et par nye bilder har blitt lekket av det som skal være den nye modellen.

Ny skjermteknologi?

Den matte, svarte plasten fra originale Quest er byttet ut med et hvitt materiale, skal vi tro bildene som har blitt lagt ut på av Twitter-brukeren @h0x0d. Den samme brukeren sier at de nye brillene vil bli lettere enn originalen, noe som trolig kan hjelpe på komforten over lengre spilløkter.

Nettstedet Road to VR påpeker at den tidligere dra-spaken på undersiden av brillene for å justere avstanden mellom linsene er borte. De mener dette kan bety at det bare er én skjerm i brillene man ser på, og ikke to. Som igjen kan bety at de har gått fra to OLED-skjermer til én LCD-skjerm, slik Oculus har gjort i Rift S. Det betyr trolig litt svakere kontrast i bildet, men til gjengjeld raskere oppdateringshastighet. Dagens Quest-modellen har en 72 Hz-skjerm, mens man kan kanskje drømme om 90, eller til og med 120 Hz, hvis man går for en LCD-skjerm og maskinvaren er kraftig nok.

the right side https://t.co/Uqh0vCm2X6

Andre forbedringer som angivelig skal være inkludert i Quest 2 er linsene i brillene, bedre oppløsning og bredere synsfelt. Det er ikke sagt noe om kraftigere maskinvare, men for å få bedre oppløsning og bredere synsfelt virker det vanskelig å få til uten kraftigere prosessor. Den opprinnelige Quest har «bare» en Snapdragon 835 - en mobilprosessor som allerede i fjor var litt utdatert. En ny Quest vil med all sansynlighet by på litt mer kraftig under panseret.

Håndkontrollerne skal også få en liten ergonomisk overhaling, og basert på bildene lagt ut av H0x0d kan det også se ut som en ny knapp har funnet veien til kontrolleren.

Om ryktene stemmer får vi bare vente og se i september.

Les testen vår av Oculus Quest her, så skjønner du hvorfor vi mener det er det viktigste VR-produktet som har blitt lansert de siste årene.

Oculus Quest
Oculus Quest
annonse