Nyhet

Disse nye spillene kommer til Stadia

Inngår ny avtale med EA.

Google kjemper fortsatt videre på spillmarkedet, og avslørte tirsdag kveld en rekke nye spill som skal komme til spillplattformen deres, Stadia.

Allerede i dag er PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) tilgjengelig på plattformen, gratis for de med Pro-medlemskap eller cirka 30 dollar for de uten.

Spillet vil ha støtte for såkalt cross-play, slik at du kan spille med venner og bekjente på andre spillplattformer. Dette virker også være det første spillet hvor du helt enkelt kan trykke på en spillenke i form av en URL i nettleseren, og spillet starter umiddelbart i et nytt nettleservindu. Har du Stadia vil du nemlig kunne trykke på denne lenken, og umiddelbart gå inn i spillet og begynne bare sekunder senere. Hendig!

Flere EA-spill på vei

I tillegg til PUBG lover Google også en rekke flere spill i tiden som kommer. De har inngått et samarbeid med spillprodusenten EA og nevnte at spill som Star Wars Jedi: Fallen Order kommer i høst og Madden NFL og FIFA til vinteren.

Andre spill som ble nevnt var et spill kalt Crayta skal slippes eksklusivt for Google Stadia, mens et annet spill – Get Packed – skal bli tilgjengelig allerede i dag. Begge disse skal være spill for fire samtidige spillere.

I mai får Stadia en håndfull nye spill i form av Zombie Army 4: Dead WarSteamWorld Heist og The Turing Test.

Forsinkelser og dårlig spillutvalg

Vårt førsteinntrykk av Stadia var ganske delt. Når det fungerte så fungerte det virkelig godt, og vi var imponerte over bildekvaliteten og den raske responsen på spill, selv om vi spilte over nett.

Det var stort sett via Googles Chromecast Ultra vi fikk best spillopplevelse, mens vi merket mye forsinkelse og forringet kvalitet da vi spilte via nettleseren på PC-en. Kombinert med veldig dårlig spillutvalg, var vi avventende på hvordan plattformens fremtid så ut. Vi har ikke vurdert spillplattformen siden den gang, men du kan selv teste det ut gratis nå. Google gjorde nemlig en endring for et par uker siden som gjør at du kan prøve hele opplevelsen uten å betale en krone.

annonse