Til hovedinnhold

Instagram stanser utviklingen av en egen barneapp

Men sier «Instagram Kids» fortsatt er en god idé.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk

Instagram setter utviklingen av en egen app ment for barn - Instagram Kids - på pause. Planen var å lage en separat bildedelingsapp for de aller yngste, for å gjøre det til et tryggere sted enn vanlige Instagram. Altså omtrent det samme Googles uttalte mål er med YouTube Kids.

Nyheten om den nye appen dukket opp i mars, men nå blir planene altså lagt på is inntil videre.

Beskjeden kommer direkte fra Instagramsjefen Adam Mosseri, som skriver i et innlegg at de likevel mener «Instagram Kids» er en god idé.

Vil heller ha en egen app enn å blokkere innhold

I innlegget forklarer Mosseri hvorfor de har pauset utviklingen:

–Vi er overbeviste om at det er bedre for foreldre å ha muligheten til å gi barna tilgang til en versjon av Instagram som er designet for dem - der foreldre kan overvåke og kontrollere opplevelsen deres - enn å stole på appens evne til å verifisere barnas alder. [...]

– Mens vi står ved behovet for å utvikle denne opplevelsen, har vi bestemt oss for å sette dette prosjektet på pause. Dette vil gi oss tid til å jobbe med foreldre, eksperter, beslutningstakere og lovgivere, for å lytte til deres bekymringer og for å demonstrere verdien og viktigheten av dette prosjektet for yngre tenåringer online i dag.

Etter at Instagrams planer om Instagram Kids ble kjent i mars i år, var kritikere skeptiske til at de laget en egen app bare for de yngste.

I innlegget skriver imidlertid Mosseri at det vil være mot sin hensikt å ikke gi de yngste en plattform, ettersom de allerede er online. Han poengterer også at appen for barn ville være annerledes enn vanlige Instagram - blant annet ved at det ikke ville være annonser og bare vise innhold som er trygt for barn.

Forbedrer foreldreverktøy på Instagram

I mellomtiden skal foreldre få bedre verktøy for å overvåke barnas «vanlige» Instagramkontoer. I dag må man være over 13 år for å bruke Instagram.

Han påpeker også at han ikke er enig i Wall Street Journals rapport om hvordan Instagram skal ha vært klar over deres negative påvirkning på tenåringsjenters selvbilde, og sier det gir et feil inntrykk av situasjonen, uten å gå mer i detalj om saken.


annonse