Nyhet

Apple inviterer til lansering – skal trolig lansere nye MacBook Pro

Det er bare en måned siden Apples store iPhone-lansering, men nå inviterer de til et nytt arrangement. Tirsdag kveld norsk tid ramlet det inn en invitasjon i innboksen vår med den enkle beskjeden «Unleashed.».

Lanseringsarrangementet holdes førstkommende mandag – 18. oktober – klokken 19:00 norsk tid.

Nye MacBook Pro, Mac Mini og Airpods ventet

Apple skriver naturligvis ikke direkte hva som skal vises frem, men alle piler peker på ny MacBook Pro.

«Unleashed» i invitasjonen er trolig et hint om kraften i maskinene. Apples datamaskiner fikk tross alt et enormt ytelsesløft i fjor med selskapets egenproduserte M1-brikke, som viste seg å være ekstremt kraftige i våre tester.

Ryktebørsen har lenge ment at det vil slippes både en 14- og en 16-tommers versjon av MacBook Pro, trolig drevet av en ny M1X-brikke. Skjermene får trolig også en solid oppgradering fra tidligere, og både 120 Hz-paneler og MiniLED-teknologi nevnes som potensielle nyvinninger.

Apple MacBook Air (2020)
Apple MacBook Air (2020)

Om det bare er ønsketenking eller faktiske rykter, håper man også på at Apple vender tilbake til Magsafe-ladere, altså ladere som festes med magneter og kan nappes ut uten å røske med seg hele maskinen, samt HDMI-port og SD-kortleser. Magsafe-lader hadde nok gjort livene til de fleste Mac-eiere bedre, mens de to siste er ekstra savnet hos mange proffbrukere.

Det har også vært rykter om at den samme M1X-prosessoren vil dukke opp i en redesignet Mac Mini, med flere porter enn fjorårets M1-modell.

Det kan også hende en tredje generasjon av AirPods skal vises frem, men dette virker som det mest ubekreftede ryktet. Skulle det stemme er det ventet at de vil ha litt kortere «stilker» stikkende ned, og ligne litt mer på AirPods Pro-variantene vi er så glade i.

Uansett hva som skal vises frem, lansering blir det i hvert fall! Følg med på Tek.no på førstkommende, så finner vi ut sammen hva som lanseres.

Apple Mac mini M1 8GB/256GB
Apple Mac mini M1 8GB/256GB
annonse