Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Sony stanser PlayStation-salg i Russland

Og setter en stopper for spill også.

PlayStation 5 er allerede vanskelig å få tak i. Nå blir det helt umulig i Russland.

Den japanske spillgiganten Sony har bestemt seg for å stanse alt salg av PlayStation i Russland som en følge av krigen i Ukraina. Dette skal gjelde både maskinvare og programvare, så russerne må se lenge etter både nye spillkonsoller og nye spill.

Avgjørelsen kommer én uke etter at Ukrainas visestatsminister Mykhailo Fedorov ba spesifikt både Microsoft og Sony om å blokkere russiske spillere.

Microsoft snudde seg raskest, men nå har altså Sony også valgt å stanse salget i Russland. Og trolig svir Sonys avgjørelse mer, da Sony har et klart overtak på konsollmarkedet i Russland ifølge IDC.

Sony sier de ønsker fred i Ukraina, og donerer også to millioner dollar til en amerikansk veldedighet for flyktninger, samt Redd Barna.

Samlet spillbransje

Sony er langt ifra den første spillaktøren til å stanse salget i Russland. Microsoft (Xbox), Ubisoft, Take-Two, CD Project Red, EA , Activision Blizzard og Epic har alle satt ned foten, og det begynner å bli et svært begrenset spillutvalg for de russiske spillerne.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse