Til hovedinnhold

Disney+ forbi Netflix på streaming-toppen

Trolig blitt verdens største.

STØRST: Disney+ går forbi Netflix i antall abonnenter.

Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter.

Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

Det gjør trolig Disney+ til verdens største streamingaktør.

Den tittelen har de fleste gitt til Netflix tidligere, men regnestykket blir litt vanskelig ettersom Amazon også har oppgitt å ha over 200 millioner seere.

Særlig i USA er Amazon-medlemskapet først og fremst brukt for å få tilgang til gratis og raskere frakt i bestillingen fra nettbutikken deres, så hvor mange medlemmer streamingtjenesten har er vanskelig å si.

Gode tider

Disney-konsernet opplever uansett gode økonomiske tider.

Fornøyelsesparkene er i ferd med å fylles opp igjen etter pandemien. Selskapet noterte en inntekt på 21,5 milliarder dollar i det siste kvartalet, noe som er opp 26 prosent fra samme periode i fjor.

Oppdatert: I en e-post til Tek.no skriver Netflix’ pressetjeneste i Norge at tallene er misvisende, og mener at Netflix tar utgangspunkt i subscribers, mens hos Disney måler de i subscriptions – begge begrepene er omtalt som abonnenter på norsk.

Videre hevder de at hos Disney kan man ha tre forskjellige abonnementer, og dermed telle tre ganger i Disneys «totale antall strømmeabonnenter». Det betyr at Disney-tallene er samlet antall abonnenter for Disney+, ESPN, Hulu, Live TV.

annonse