Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Her er «neste generasjon» ørepropper

Nura blir først med tapsfri lyd i CD-kvalitet.

Slik ser kommende NuraTrue Pro ut i ørene.
Nura.

Nura har annonsert at de vil slippe det som vel kan kalles neste generasjon ørepropper mot slutten av året.

De har fått navnet «NuraTrue Pro», og ligger an til å bli de første trådløse proppene med støtte for den nye «aptX Lossless»-standarden til mobilbrikkeprodusenten Qualcomm.

Om du lurer på hva det egentlig betyr, så er svaret at disse blir de første i verden til å kunne servere deg tapsfri lyd i CD-kvalitet over blåtann.

NuraTrue Pro.
Nura.

Mer presist kan NuraTrue Pro spille av lyd i 16-bit/44,1 kHz oppløsning med en bitrate på 1,2 megabyte per sekund.

Det er mer enn en dobling av overføringskapasitet sammenlignet med forrige generasjons «aptX HD»-standard. Dessuten er det over 20 prosent høyere enn den såkalte LDAC-standarden fra Sony, som en del trådløse «high end» propper og hodetelefoner støtter.

For musikk i komprimert format kan proppene takle lydfiler med inntil 24-bit/96 kHz-oppløsning.

Blant det som blir en av de sterkeste konkurrentene til NuraTrue Pro finner vi Apples ulike AirPods. Ingen av disse støtter høyoppløst lyd.

I tillegg til tapsfri lyd vil proppene ha aktiv støykansellering, såkalte «romlig 3D-lyd» bedre kjent som Spatial Audio, og mulighet til å være koblet til flere ulike enheter samtidig. Slik skal du slippe å pare dem opp på nytt hver gang du skifter fra mobilen til den bærbare PC-en eller andre av dingsene dine.

Som for selskapets hodetelefoner skal proppene også kunne tilpasse lyden spesifikt for dine ører gjennom en lyttetest.

Videre kan NuraTrue Pro lade trådløst, og skal ifølge produsenten tyne inntil åtte timer musikk ut av batteriet. Etuiet skal gi dem ytterligere 24 timer spilletid, noe som er omtrent på nivå med andre trådløse propper.

Umulige å utnytte enda

For å utnytte de nye proppene og lydkvaliteten de kan tilby må du spille av musikk i høy nok oppløsning. I dag støtter strømmetjenester som Apple Music og Tidal høyoppløst musikk. Spotify og YouTube Music er blant aktørene som ikke gjør det.

I tillegg til høyoppløste musikkfiler må du ha en mobiltelefon som også støtter den nye aptX Lossless-standarden. Det skal bli vanskeligst, for de finnes ikke enda! Når de begynner å dukke opp blir det nok også bare i Android-leieren. Ingen iPhoner støtter aptX-standarden, så det er tvilsomt om fremtidens iPhoner heller vil gjøre det. Apple bruker i stedet en såkalt AAC-kodek for å overføre lyd over blåtann.

Så, her handler det nok mest om å «fremtidssikre» seg, selv om det jo også er noen måneder før NuraTrue Pro kommer på markedet. De slippes etter planen i USA og Canada i starten av fjerde kvartal. Da til en pris på 329 dollar, som er rimelig stiv sammenlignet med andre toppmodeller.

Det er usikkert om eller når de kommer til Norge.

annonse