Samsung har lansert Omnia HD

Samsung har til nå imponert stort med lanseringene i Barcelona. Produsenten har i dag lansert en solcelletelefon, en prosjektørtelefon og to lovende musikktelefoner.

Og I8910 Omnia HD.

Omnia HD må ikke forveksles med den originale Omnia-en, selv om de deler navn. HD-versjonen er nemlig hestelengder foran på de fleste punkter.

Gedigen skjerm

For eksempel har nykommeren fått en skjerm på hele 3,7 tommer. Skjermen er trykkfølsom og har en oppløsning på 640 x 360 bildepunkter.

Kameraet i Omnia HD tar bilder med en oppløsning på opp til åtte megapiksler, og har autofokus. Istedenfor en ekte blits har Samsung utstyrt telefonen med LED-lys.

HD-video

Det interessante med kameraet er imidlertid ikke oppløsningen på stillbilder, men på videosnutter. Omnia HD greier nemlig filme videosnutter i en oppløsning på hele 720p, altså HD-oppløsning.

Du kan altså spille av HD-videoer om du har en TV som støtter dette. Telefonen kan kobles direkte til HDMI-utgangen i TV-en for best mulig kvalitet.

Fra Windows til Symbian

Mens Omnia nummer én kjørte Windows Mobile med Samsungs eget grensesnitt på topp, har Omnia HD fått Symbian-plattformen under panseret. Menysystemet er Nokias S60 5th Edition, som vi første gang så i Nokia 5800 Tube.

Minnekapasiteten i Omnia HD er på 16 GB, altså mer enn nok til både film og musikk i massevis. Skulle du trenge mer kan du utvide minnet med minnekort på opp til 32 GB.

Teknologibiten er heller ikke lite lovende. Med støtte for alle GSM-nett, Edge, 3G og super-3G kan du både ringe i alle land i verden, og surfe med den raskeste hastigheten som er tilgjengelig i Norge. Du finner også både GPS og støtte for trådløst nettverk.

Kraftpakken skal være på markedet i Norge i løpet av andre kvartal i år. Prisen er foreløpig ikke kjent, men du kan nok forvente å bla opp over fem lapper dersom du vil ha denne telefonen.

Vil du lese flere nyheter fra Mobile World Congress?

(Kilder: Samsung pressemelding)

Les også
Nå er LG Arena lansert
Les også
Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2
Les også
Ny trykkskjermmobil med 12 megapiksler
annonse