Nyhet

Prisen på stormaskin stuper

For noen år siden trodde man at stormaskinen var i ferd med å dø ut. Dette hadde nok litt sammenheng med at programvaren stort sett var proprietær og man ble oppfattet som veldig leverandøravhengig.

Etter at Linux kom på banen har det imidlertid blitt blåst nytt liv i stormaskingenerasjonen. Både Novell og Red Hat har derfor spesielle distribusjoner for stormaskin.

Et nytt initiativ fra IBM lansert under navnet "Why Wait?", gir attraktive priser på stormaskin. Som en del av dette får man også 90 dager betalingsutsettelse uten ekstra rentekostnad.

Prisen på IBMs nye z10-modell har gått betydelig ned og begynner nå på 100 000 dollar. Dette høres ut som mye penger, men er stor forskjell fra tidligere.

Minneprisen har blitt satt ned betraktelig samt spesialmoduler for Java og DB2.

Tilsvarende har Novell også kuttet prisen på vedlikehold- og supportavtalen for Suse Linux Enterprise Server 10 for z10. Nøyaktig pris er ikke kjent, men vi snakker om 40 prosent prisnedsettelse.

Man betaler mer i vedlikeholdskostnad for Enterprise Linux på stormaskin enn standard x86 fordi brukermassen er mindre og det koster mer for Novell/Red Hat å administrere produktet.

(Kilde: The Register)

Les også
Stormaskin gir Unisys vitamininnsprøytning
Les også
IBM klages inn for EU
Les også
Power7 med åttekjernedesign?
Les også
Kraftmaskiner blir billigere
Les også
Julerabatter på Power6 og Opteron hos IBM
Les også
IBMs 45 nm teknikk bedre enn Intels?
Les også
OpenBSD 4.4 er lansert
Les også
Gjør SVC mer tilgjengelig
Les også
Linux-kjernen oppdateres
Les også
Nvidia oppdaterer Linux-driver
Les også
IBM oppgraderer servere
Les også
Suse sikter høyt
annonse