To nye Blackberry-er til Norge

Blackberry 8300 for deg som liker å høre på musikk med mobilen. (Foto: RIM)

For en knapp måned siden lanserte RIM Blackberry 8820 på det amerikanske markedet. Allerede nå er modellen å få kjøpt hos Trigcom i Norge.

8820 er godt utstyrt når det gjelder trådløs teknologi. Her finner du nemlig både Wi-Fi, blåtann og GPS innebygget.

Telefonen har også støtte for UMA, som gjør det mulig å bruke den som IP-telefon når du er i en trådløs sone. Det er imidlertid ingen operatører i Norge som støtter UMA ennå.

Her kan du lese mer om UMA »

Når du er utenfor en trådløs sone må du sende data over mobilnettet med EDGE.

Internminnet til 8820 er på 64 MB. Her får du plass til både e-post, dokumenter pluss noen få sanger og bilder hvis du skulle ønske det.

Skjermen til 8820 har en oppslønsning på 240 x 320 piksler. Fargedybden er på 65 000 farger. Ikke noe utenom det vanlige her altså.

Du kan lese mer om Blackberry 8820 i saken "Ny Blackberry har Wi-Fi og GPS".

I følge pressekontakt i Trigcom, Tom Bøe, vil 8820 koste rundt 6700 kroner med abonnement og rundt 8250 uten abonnement.

Blackberry med kamera

Trigcom har også tatt inn modellen 8300 "Curve" i porteføljen.

Tom Bøe mener at 8300 er laget mer med tanke på det europeiske markedet enn andre Blackberry-modeller. Telefonen er for eksempel én av svært få Blackberry-modeller som har innebygget kamera. Kameraet til 8300 kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler.

8300 har i tillegg flere muligheter for deg som liker å høre på musikk med telefonen. Her finner du både A2DP-støtte slik at du kan koble til trådløst hodesett. Har du hodesett med ledning, kan du plugge dette rett inn i telefonens 3,5 millimeter-port.

Telefonens sterkeste kort på teknologifronten er at den har støtte for fire GSM-frekvenser. Dermed kan du bruke den stort sett over hele verden. Skal du surfe på nett eller laste ned epost, er EDGE den raskeste teknologien du får.

For å overføre filer lokalt, kan du velge mellom blåtann 2.0 for trådløs overføring og mini-USB for kablet.

Ellers har 8300 den samme skjermen som 8820. Internminnet er også det samme.

8300 er også til salgs hos Trigcom fra i dag av, og vil koste deg rundt 6250 kroner med abonnement. Dropper du abonnementet, må du ut med 7750 kroner.

(Kilder: GSM Arena, VG Nett, RIM)

Les også
RIM Blackberry 8300 Curve
Les også
Ny Blackberry har Wi-Fi og GPS
Les også
Forbyr Blackberry i den franske regjeringen
Les også
Blackberry Pearl får GPS
annonse