Tek.no

Nyhet

Nytt fra Casio: QV-R51

9 Jan 2004 09:40

Casio lanserte i dag QV-R51, et snertent lite kamera med stort innhold. Det første man legger merke til når en holder kameraet i hånden er hvor stor LCD-skjermen bakpå er – det vesle kameraet har en skjerm på hele 2 tommer bygget inn – langt større enn de fleste konkurrentene.

Det er, i alle fall på papiret, ikke noe galt med optikken i kameraet heller. Den 3x optiske linsen er eget lyssterk (f/2.8 på full vidvinkel, f/4.9 på tele), og leverer lyset til en 5 megapiksel minnebrikke – noe som er nok for de aller fleste.

I tillegg har Casio fått med seg at vi ikke liker trege kameraer. De har tatt dette til etterretning, og installerte like godt en turbo i kameraet: Fra man slår den vesle maskinen på går det bare ett sekund til du kan ta første bilde. Forsinkelsen fra man trykker på utløseren til bildet blir tatt (shutter lag) er ifølge Casio nede i 0,01 sekund.

Videre har Casio forbedret batterilevetiden (du skal nå kunne ta 900 bilder på ett sett AA-batterier), og 21 forhåndsinnstilte lys-innstillinger, slik at man enkelt kan hjelpe kameraets lysmåler på rett vei i vanskelige lysforhold.

Les også
Casio Exilim EX-Z30 og Z40 annonsert
Les også
Casio Exilim Pro EX-P600
Les også
Casio QV-R41 med større skjerm
Les også
Casio QV-R40 blir lynkjapt
annonse

Les også