Tek.no

Nyhet

Zippo for Bond

21 Apr 2004 16:55

James Bond er en mann som får fingre med duppeditter og teknologiske leketøy de fleste andre bare kan drømme om, men nå kan også mannen i gata få en liten smakebit på det glamorøse spionlivet.

Digital Dream JB1 ser ved første øyekast ut som en helt vanlig zippo-lighter, men den som vil tenne opp en sigarett vil nok bli skuffet. Den rommer nemlig et digitalt kamera med en oppløsning på 640 x 480 piksler, som er beregnet på å ta bilder i smug.

For å ta et bilde åpner man enkelt og greit lokket og trykker på knappen. Kameraet lager visstnok ikke noen lyd, slik at man kan ta bilder i smug uten å bli oppdaget. Vil man unngå enhver sjanse for å bli avslørt kan man i tillegg plassere enheten ut hvor man måtte ønske, etter å ha stillt den inn til å automatisk ta bilder med intervaller på alt fra 1 til 90 minutter.

Kameraet kan også brukes til å ta opp video med lyd. Klippene kan ha en varighet på opp til 25 sekunder. Hvis man for eksempel ser en suspekt hendelse på gata kan man enkelt og greit ta opp lighteren og filme begivenheten, for så å levere det til politiet i ren og skjær agent-stil. Skulle man mot alle odds bli oppdaget, kan man slette alle data i enheten med et enkelt tastetrykk.

Enheten kan videre brukes til annet enn å ta bilder og videoklipp. Hvis man kun vil ta opp lyd kan man nemlig lagre hele 8 minutter med tale. En fin måte å finne ut hva vennene dine egentlig snakker om når du går på toalettet.

Minnekapasiteten er på 8 MB, og kan dessverre ikke oppgraderes. Det holder allikevel til rundt 250 bilder, noe som burde være nok for enhver hemmelig agent. Når man har fylt opp minnet går det raskt å overføre bildene til en datamaskin via USB-kabel.

Digital Dream JB1 kan bestilles hos IWantOneOfThose.com for £49.99, som skulle tilsvare rundt 650 kroner i norsk valuta.

annonse