Tek.no

Nyhet

To nye trendy livsstilskameraer fra Panasonic

Daniel Mero Rødskog
17 Mar 2004 17:37

Utvalget av trendy småsaker fra Panasonic har vokst i det siste, og vokser ytterligere med de nye produktene som fungerer som kombinert digitalkamera, videokamera, diktafon og MP3-spiller.

SV-AV25 bruker utskiftbare SD-kort som lagringsmedie. Videoen blir lagret i MPEG4 med 30 bilder i sekundet. Oppløsningen på stillbilder er på 2 megapiksler, og linsa har 2.5X zoom. Overføringen skjer via USB, og kabler og programvare følger med i pakka. SV-AV25 kommer til å koste ca 5 000 kroner i norske butikker.

SV-AV50 har de samme tekniske spesifikasjonene som AV25, men denne har en bedre 2-tommers LCD-skjerm som skal kunne dreies 180 grader slik at f.eks selvportretter blir enklere. Det følger også med en docking-stasjon med batterilader som også kan brukes for å koble kameraet til TV eller videospiller. Veiledende pris kommer til å bli rundt 6 000 kroner.

Pressemelding

D-snap SV-AV50, SV-AV25

Ta bilder og film og lytt til musikk med ett og samme produkt

Tidligere har Panasonic utviklet verdens minste SD-videokamera som kan ta opp video med DVD-kvalitet, og verdens tynneste SD-digitalkamera med 2 megapiksler som er fire enheter i én. Nå lanseres ytterligere to spennende produkter i serien D-Snap(TM), som omfatter bærbare og særdeles lette A/V-enheter. De nye modellene SV-AV25 og SV-AV50 er ultrakompakte multimediaverktøy som fanger opp det som skjer på et blunk, og lagrer det som lyd, video og stillbilder.

Til tross for sin meget beskjedne størrelse er disse apparatene ytterst funksjonelle. Du kan ha dem i lommen eller håndvesken, slik at de alltid er tilgjengelige. De fungerer også i nettverk sammen med PC og andre SD-aktiverte enheter. Fordi de benytter opptak på SD-minnekort har de ingen bevegelige deler bortsett fra zoom-objektivet.

"Multimediaproduktene i D-Snap-serien tilbyr en enkel måte å ta digitale bilder og video på, spille av musikkfiler og ta opp talenotater, og alt kan gjøres spontant og uten forberedelser", sier produktsjef Anders Jonsson i Panasonic. "De er morsomme å bruke på fritiden, men også praktiske i jobbsammenheng. Og fordi de er så små og lette å bruke er sjansene for at man faktisk tar dem med seg, større."

Med Panasonics D-Snap-produkter er det mulig å lagre digitale bilder, levende bilder, MP3-filer og taleopptak på et SD-minnekort. Minnekortet, som er på størrelse med et frimerke, gjør det mulig å dele innhold med en rekke SD-aktiverte produkter som videokameraer, bærbare PC-er, PDA- er, skrivere, mobiltelefoner, DVD-spillere og mye annet. Innhold som tas opp på D-Snap-enheter og lagres på det uttakbare SD-minnekortet, kan raskt lastes ned på en bærbar PC via enhetens innebygde USB-porter. Når filene er lagret på en PC kan både lyd og bilder redigeres og sendes som e-post.

Den nye SV-AV50 er ultratynn og diskret. Den har et unikt 2-tommer display som kan dreies 180 °, noe som gjør det enkelt å ta selvportretter. Den unike designen gjør enheten behagelig å holde og enkel å håndtere så vel i loddrett som i vannrett stilling. A/V-holderen med innbygd batterilader gjør at man kan kople enheten til et TV-apparat og vise video og stillbilder, eller kople den til en VCR eller TV for å ta opp programmer som man kan se på senere, for eksempel når man er på reise.

Disse funksjonene er felles for begge modeller: smooth-motion 30 fps MPEG4-opptak, digitale stillbilder med 2 megapiksler som gir penere utskrifter i standard størrelse, 2.5X zoom-objektiv, MP3/AAC- musikkavspilling, taleopptak for møter, forelesninger, notater og påminnelser, miniatyrvisning av flere bilder, innebygd mikrofon og høyttaler samt uttakbart SD-minnekort. Begge modeller har USB- programvare og USB-kabel.

Utsalgspris inkl. mva: SV-AV50 6000 NOK, SV-AV25 5000 NOK.

Les også
Panasonic NV-GS35 med hele 30x zoom
Les også
To lekre lommekameraer fra Panasonic
annonse

Les også