Tek.no

Nyhet

Selger "4 GHz" Intel-prosessor

6 Sept 2004 10:44


Alienware ALX blir først til 4 GHz - men har de Intels velsignelse?

Alienware er kjent som en produsent av noen av verdens "råeste" systemer, med kraftige oppsett og komponenter som langt på vei overgår de flestes forventninger. Med lanseringen av ALX-serien overgår de også Intels spesifikasjoner, og selger vannkjølte systemer med Intels Extreme Edition-prosessorer som er klokket til 3,8 GHz, samt en "vanlig" Pentium 4 på 4,0 GHz.

Alienwares ALX-serie gir brukerne to prosessorvalg - og ingen av prosessorene finnes på Intels produktlister. Ettersom Extreme Edition-serien foreløpig topper ut på 3,4 GHz, har Alienware nok hatt sitt å stri med for å få dem opp til 3,8 GHz. ALX-serien kommer så også komplett med vannkjøling, og selv om det ikke fremgår av sidene deres at prosessorene er overklokket, går vi ut i fra at Alienware selv står for garantien av prosessorenes beskaffenhet.


Disse prosessorene eksisterer egentlig ikke...

Hovedgrunnen til overklokkingssperrene som finnes i Intel og AMD sine prosessorer var nettopp å hindre at selskaper kunne selge for eksempel en 2 GHz-prosessor som en på 2,5 GHz etter å ha overklokket den på bakrommet. Selv om Intel utsatte Pentium 4 580J (4,0 GHz)-prosessoren, har selskapet ikke hatt en 3,8 GHz Extreme Edition-prosessor med 2 MB L2-cache ("Gallatin") på noen veikart.

ALX-maskinene til Alienware består for øvrig av noen av de beste komponentene som kan kjøpes for penger - i tillegg til de som ellers ikke er å oppdrive. For eksempel kommer de med 2 av Western Digitals Raptor-disker på 74 GB i RAID, GeForce 6800 Ultra, SoundBlaster Audigy2 ZS og med 1 GB PC4300-minne.

Prisen på maskinene tikker inn på "så lite som" 5 458 dollar - eller omtrent femti tusen kroner.

Mer om maskinene finnes på Alienwares ALX-sider.

(Kilde: ZDNet)

Les også
Utvider XPS-serien
Les også
Dobbel-NVIDIA fra Alienware
Les også
Dropper Pentium 4 4 GHz
Les også
2 MB L2-cache i neste Pentium 4?
Les også
Konkurrent fra HP til AlienWare
Les også
AlienWare tester dual-GeForce 6800
Les også
AlienWare slår "verdens raskeste PC"
Les også
Ingen Pentium 4 Extreme Edition fra de største
annonse

Les også