Nyhet

Google er fortsatt best

Aftenpostens nettmagasin Forbruker.no har nylig sammenlignet den populære søkemotoren med de nylanserte norske søkemotorene Yelo.no og Sesam.no. Utgangspunktet for lansering av Yelo.no og Sesam.no var at de skulle bli best på norske søk, men ifølge Aftenpostens sammenligning har ikke de nylanserte norske søkemotorene klart dette.

Forbruker.no brukte ulike, realistiske søkescenenarier for å sammenligne. Hvert scenario er testet med tre ulike søkeordskombinasjoner på Google, Yelo og Sesam. Totalt 972 norske søk. De tre øverste treffene i hver søkemotor ble vurdert, både ut fra kvalitet og hvor relevant resultatet var. Det ble så avgjort hvilken av de tre søkemotorene var best på hvert søk. Resultatet ble 482 poeng til Google, 325 til Sesam og 312 til Yelo.

I sammenligningen kommer frem at de norskutviklede søkemotorene er bedre enn Google på søk etter personer og tjenester, ikke minst fordi de tilbyr søk i telefonkataloger. Bortsett fra dette er Google suverent best, det vil si når det gjelder søk etter generell informasjon.

Les mer om sammenligningen på Forbruker.no.

Kilder: forbruker.no, digi.no

Les også
Google Desktop 2 ut av beta
Les også
Ny norsk søkemotor
Les også
Ny norsk søketjeneste lansert
annonse