Tek.no

Nyhet

Her er mai-mobilene

27 Apr 2007 20:53

Mai måned og ligger foran oss. Snøsmeltingen er over for de aller fleste av oss, og kalenderen fylles opp med helligdager. Men det beste av alt er at det kommer flere nye mobiler i butikkene enn det er røde kalenderdager i hele den kommende måneden.

Her er oversikten over alle de nye mobilene som blir å finne i mobilbutikkene i mai.

Nokia N76
Nokia har øyensynlig latt seg inspirere av Motorolas Razr-modeller da de designet N76. Varemerket til Razr-modellene er at de er tynne, noe også N76 er med sine 1,4 centimeter.

Nykommeren er også en smarttelefon som bruker det velkjente grensesnittet Series 60. Det vil si at du kan kjøre flere oppgaver samtidig, og bytte mellom de omtrent som på en PC.

Bildene kan du ta med det innebygde kameraet med to megapikslers oppløsning. Ellers har mobilen også 3G og EDGE, slik at du kan surfe på internett mens du er på farten.

N76 er rett om hjørnet, og bør finne sted i butikkene allerede i løpet av kommende uke om vi skal tro Nokia.

Les Amobils lanseringsnyhet for N76 >

Finn beste pris på N76 i prisguiden >

Nokia 5700
5700 er Nokias nyeste musikktelefon, som smetter inn i produsentens XpressMusic-serie som er Nokias serie med musikktelefoner.

5700 er samtidig Nokias mest avanserte musikktelefon, og den har det samme grensesnittet som N76. Dermed kan du kjøre flere oppgaver samtidig, og installere egne programmer fra et hav av nedlastbare programmer på internett.

Designen til 5700 er litt spesielt, med et tastatur som kan vris rundt. På den ene siden finner du musikktaster og på den andre siden et vanlig mobiltastatur. Dette er samme løsning som vi så i Nokia 3250.

Telefonen leveres med et minnekort på 2GB, slik at du ifølge Nokia får plass til 86 timer med musikk.

5700 dukker opp i butikkhyllene i neste uke, ifølge Nokia.

Les vår lanseringsnyhet for 5700 >

Finn beste pris på 5700 i prisguiden >

Nokia 3110 Classic
Det er ikke mye å si om 3110 Classic foruten det at den kommer i mai. Telefonen er nemlig av den helt enkleste sorten.

Tastene er store, og brukergrensesnittet er det enkleste fra Nokia: Series 40. Det bør gjøre den enkel å bruke for de fleste.

Vil du ta bilder med mobilen for å dele med venner, bør også 3110 duge. Telefonen har et kamera med 1,3 megapiksler. Ifølge Nokia er 3110 Classic også et naturlig valg hvis du vil høre på musikk med mobilen.

Les Amobils lanseringsnyhet for 3110 Classic >

Finn beste pris på 3110 Classic >

Nokia 6120 Classic
For den teknologiinteresserte er 6120 Classic mye mer interessant enn 3110 Classic. Med 6120 kan du surfe i høyest tilgjengelige hastighet i mobilnettene, uansett hvor du befinner deg. Nykommeren skilter nemlig med både super-3G, 3G og EDGE.

6120 Classic har et smart operativsystem der du kan kjøre flere oppgaver samtidig og installere egne programmer: Nærmere bestemt Series 60.

Ellers har 6120 et to megapikslers kamera, og er relativt liten og tynn. Den måler 1,5 cm over baken, og veier 84 gram.

Les vår sniktitt på 6120 Classic >

Nokia E90
E90 tar over for kommunikatorene Nokia 9300 og det tidligere flaggskipet 9500. Og det gjør den med stil. Nykommeren har nemlig en spesifikasjonsliste lang som et vondt år.

Er du lei av å tvilsomme kartlesingsevner hos passasjerene når du er på bilderie, kan E90 hjelpe deg. Den har nemlig innebygget GPS, og kan altså brukes til å navigere både i bilen og til fots.

Trenger du internett på farten, er E90 også en god følgesvenn. Med den nye kommunikatoren får du alltid den raskeste internettilkoblingen som er tilgjengelig, enten det er via mobilnettet eller trådløse Wi-Fi-soner.

Foruten dette får du en helproff smarttelefon med fullt tastatur, og et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning.

E90 kommer ikke i butikkhyllene før mot slutten av mai, estimerer Nokia. Men gled deg ikke for tidlig: Vil du ha E90 må du ut med rundt 8500 kroner.

Les også Amobils sniktitt på E90 >

Finn beste pris på E90 i prisguiden >

Samsung Z240
Samsung markedsfører Z240 først og fremst mot deg som liker å bytte deksler på telefonen din. Det kan du nemlig med denne telefonen, både foran og som bak.

Z240 har støtte for 3G, og lar deg både surfe kjapt på nett og ha videosamtaler. Du kan ta bilder i 1,3 megapikslers oppløsning med kameraet.

Dette er altså en helt enkel 3G-telefon fra koreanerne.

LG KE850 Prada
KE850 er det mye omtalte resultatet av et samarbeid mellom mobilprodusenten LG og motehuset Prada.

I og med at motehuset Prada er involvert, er selvsagt design i høysetet. Mobilen er i sort, men likevel skinnende blank. Foran finner du en gigantisk skjerm, men nesten ingen taster.

LG har nemlig også fått slå seg litt løs. Istedenfor taster, har KE850 en stor trykkfølsom skjerm. Likevel har den et enkelt menysystem, og er ikke noen utpreget smarttelefon.

Mobilen har ellers de fleste funksjonene du forventer, som mp3-spiller, videospiller, minnekort og blåtann. Og ikke minst et innebygget kamera, som kan ta bilder i to megapikslers oppløsning. I tillegg har kameraet autofokus.

Les vår sniktitt av KE850 >

Motorola Krzr K1 i sølv og sort
Krzr K1 har vært i butikkene i lang tid allerede. Det som er nyheten, er at Motorola nå lanserer disse i to nye farger: Sølv og sort.

I Krzr K1 er designen satt i høysetet. Noe annet med mobilen er nemlig ikke spesielt nyskapende.

Krzr K1 har EDGE, men ikke noen raskere datateknologier enn som så. Blåtann er også på plass, så vel som et to megapikslers kamera.

Forøvrig ble Krzr K1 også lansert i gullfarge, men denne versjonen kan du ikke forvente å se i butikkene i mai. Mer om gullversjonen kan du lese i saken "Billig bling fra Motorola".

Les vår test av Krzr K1 >

Motorola Krzr K3
Noe som imidlertid er helt nytt fra Motorola, er Krzr K3. Dette er en oppfølger til Krzr K1, men stiller med en rekke oppgraderinger.

Krzr K3 har samme design som forgjengeren, men en del mer under panseret. For eksempel kan du surfe med super-3G eller 3G, noe som gjør at du kan surfe i høye hastigheter. Edge har Motorola også fått plass til i nykommeren.

En annen viktig oppgradering, er skjermen. Krzr K3 har høyere oppløsning, og bør vise et skarpere bilde enn forgjengeren.

Les vår sniktitt av Krzr K3 >

Motorola V6 Ferarri
V6 Ferarri er en spesialmodell av Motorola-telefonen Razr V6 Maxx. Foran på telefonen finner du en Ferarri-logo, og telefonen har ellers fått bakgrunnsbilder av med Ferarri som emne.

Både utseendemessig og spesifikasjonsmessig er V6 Ferarri prikk lik sin forgjenger.

Les vår test av V6 Maxx >

Les mer om V6 Ferarri i vår lanseringsnyhet >

Sony Ericsson K220i
K220i er mobiltelefonen for deg som ikke tar bilder for fotoalbumet, men som liker å sende avgårde en MMS i ny og ne. Kameraet i disse telefonene har VGA-oppløsning, noe som betyr at bildene har en oppløsning på 640 x 480 punkter. Dette holder til å vise dem frem på andre mobilskjermer, men ikke stort mer enn det.

K220i har 2 MB ledig minne til multimedieinnhold, noe som holder til rundt 40 bilder. Minnekort støttes ikke. Skjermen har en oppløsning på 128 x 128 piksler. Det er den samme oppløsninger som vi så i mobiltelefoner for tre år siden.

Vi regner med at K220i er i butikkhyllene i begynnelsen av mai.

Les mer om K220i i vår lanseringsnyhet >

Sony Ericsson K810i
K810i har fått produsentens Cybershot-stempel, noe som betyr at kameraet det er i toppsjiktet. K810is kamera har de samme spesifikasjonene som produsentens første Cybershot-telefon K800i.

K810i stiller med 3G, men ikke EDGE. Sistnevnte har vært en vanlig mangel på Sony Ericsson-telefoner.

K810i er heller ikke en spesielt stor telefon, med 1,7 centimeter tykkelse. Det gjør at den smetter ned i de fleste bukselommer.

Les vår sniktitt av K810i >

Les også
Her er juni-modellene
Les også
Billig bling fra Motorola
annonse

Les også