Tek.no

Nyhet

Fujifilm lanserer Finepix F11

29 Sept 2005 10:10
annonse

Fujifilm Finepix F11

Den forrige modellen mottok en rekke priser, og her på Akam var vi svært fornøyde med det, ikke minst med bildekvaliteten, som kanskje er den beste vi har sett på et kamera i denne klassen. Det vi var mindre fornøyde med var skjermen, og hadde alt for lav oppløsning, noe som gjorde at bildene i søkeren alltid så uskarpe ut. Dette er noe Fuji nå har gjort noe med, og den nye skjermen har fått 153 000 punkter (f10 hadde 115000). Vi ville fortsatt gjerne sett mer, helst over 200 000, men det er i hvert fall et skritt i riktig retning.

På grunn av den høye bildekvaliteten, har dette kameraet rettet seg mot entusiaster. Derfor var det litt rart at forgjengeren ikke hadde gode manuelle funksjoner. Også dette er rettet på i den nye modellen, og det tilbyr nå både lukker- og blenderprioritet. Makrofunksjonen er også oppgradert noe, og tillater nå fokusering inntil 5cm.

Det er også noen mindre endringer, som litt raskere autofokus og mer avansert lysmålesystem.

Bortsett fra disse endringene er kameraet som før. Vår inntrykk av forgjengeren er at det er lett å bruke, og gir gode bilder. Særlig var vi imponert over hvor lite støy det var på bildene, og det reflekteres også i muligheten for å sette lysfølsomheten helt opp til ISO 1600, mens de fleste sammenliknbare kameraer ikke klarer mer enn ISO 400.

annonse

Kameraet vil ikke bli tilgjengelig i Norge før i slutten av november. Pris er ennå ikke fastsatt.