Tek.no

Nyhet

Tre nye fra Casio

Casio Exilim EX-H20G. FOTO: Produsenten.

28 Sept 2010 13:39
annonse

Casio Exilim EX-H20G lanseres som et kompakt superzoomkamera. Det blir Casios første som tar i bruk deres nye hybrid-GPS funksjon. Mens man vanligvis mister GPS-dekningen innendørs, sørger bevegelsessensorer i kameraet for å holde kontroll på hvor du befinner deg. Samtidig kan også GPS-funksjonen lede deg til store fotoattraksjoner, noe vi har omtalt bredere i en annen artikkel.

Kameraet arver mange av egenskapene fra Casio EX-H15, inkludert dets 14,1 megapiksler bildebrikke, objektivet som tilsvarer 24-240mm, og en tre tommers skjerm bakpå. HD-video er på plass med 780p og 30 bilder i sekundet.

I tillegg til 10x optisk zoom har kameraet også 5x digital zoom (Single Frame SR Zoom). Casio hevder teknologien er så god, at du kan bruke den digitale zoomen uten nevneverdig tap i bildekvaliteten. Kameraet har også Casios nyutviklede «Exilim Engine HS» hvor en multi-CPU og to parallelle bildeprosessorer sørger for at du kan fotografere mange bilder i sekundet.

Høyhastighet
Et annet kamera som kan fange de avgjørende øyeblikkene er Casio Exilim EX-ZR10. Det er utstyrt med en 12,4 megapiklser bildebrikke som kan ta 40 bilder i sekundet med 10 megapikslers oppløsning. På denne oppløsningen klarer kameraet å holde hastigheten i 30 bilder.

Casio Exilim EX-ZR10. FOTO: Produsenten.

I tillegg til mange stillbilder i sekundet har kameraet mulighet til å filme med 480 bilder i sekundet, da ved å redusere oppløsningen til 224x160 piksler. Filming på full oppløsning skjer på 1080p med 30 bilder i sekundet.

annonse

Kameraet har et objektiv som tilsvarer 28-196mm. Bildebrikken er av typen bakbelyst CMOS-sensor som i følge Casio skal gi lite støy og kvalitetsbilder selv i dunkel belysning. Ved dårlig belysning kan det sikkert også hjelpe at kameraet har bildestabilisering.

Sminkekamera
Har du bruk for et kamera som kan ta bilder av deg, selv på dager hvor du ikke rakk sminken, er Casio Exilim EX-Z2300 et fornuftig valg. Det er nemlig utstyrt med «Casios populære Make Up Mode». Programmet fjerner mørke skygger, og fikser den slitte huden din med luftbørste.

Casio Exilim EX-Z2300. FOTO: Produsenten.

Du kan med andre ord trygt fylle hele den 14 megapiksler bildebrikken med nærbilder av ansiktet ditt. Skal du bruke kameraet til andre ting også, kan det være greit å vite at det har et objektiv som tilsvarer 26-130mm. Tre tommers LCD-skjerm og HD-video i 720p.

Kameraet kommer i fem farger som er gull, sort, rosa, lilla og blått. Det har samme digitalzoom funksjon som EX-ZR10 og EX-H20G, men har i tillegg mulighet for å legge inn grafiske figurer i bildet. Av de 28 figurene som ligger inne finner man hunder, katter og apekatter som beveger seg i morsomme ganglag. Blant annet finner man en hund som sykler.

annonse

Pris og tilgjengelighet er ikke tilgjengelig på noen av kameraene i skrivende stund.

Les også: Casio radbrekker bildene dine

Les også: Kompakt turbokamera

Les også: Vidvinkel til Rioch GXR

Les også
Vidvinkel til Ricoh GXR
Les også
Casio radbrekker bildene dine
Les også
Casio EX-FH100
annonse

Les også