Tek.no

Nyhet

AMD er fortsatt større

28 Okt 2010 13:07

Skjermkortmarkedet har vært preget av et hav med spennende nylanseringer den siste tiden. For litt over ett år siden kom AMD med de første DirectX 11-kortene. 6 måneder senere kom Nvidia på banen, før AMD for under en uke siden slapp deres nye serie med skjermkort.

Jon Peddie Research slapp denne uken deres analyse av grafikk-markedet for tredje kvartal. Kvartals-tallene kommer riktignok noe beleilig tidspunkt for AMD, rett før en ny lansering, og etter at konkurrenten har fått litt fotfeste. Samtidig er det motsatt i forhold til tallene målt opp mot fjoråret. Uansett, tallene er hva de er.

Totalt sett har det totale salgsvolumet gått ned med 1 %, mye på grunn av et totalt fall på 8,4 % blant bærbare maskiner. Jon Peddie legger her "skylden" på Apples Ipad.

I forhold til andre kvartal er AMD den store taperen, med en nedgang på over 11 %. Nvidia går frem med 1,5 %, mens Intel har økt markedsandelen med 3,5%. Ser vi på markedsandelen i forhold til forrige periode i fjor, da AMD lanserte deres DirectX 11-kort, er tilstandene det absolutt motsatte.

I forhold til tredje kvartal 2009 har AMD nå en 11 % større bit av markedet, mens Nvidia har gått tilbake med 16,1 %. Intel på sin side har vist til en stabil vekst hele veien.

Flere over på DX11

Blant entusiastene er det derimot tydelig at Nvidia fortsatt er det klare valget. Steam holder kontinuerlig oversikt over maskinvaren til sine brukere. Her sitter det Nvidia-kort i nesten 60 % av konfigurasjonene, mot AMDs 33 %. Intel på sin side holder 6,22 % av skjermkortene.

Videre ser vi også at andelen DX11-skjermkort vokser foreløpig i samme takt som DX11. Vi ser også at DX11-baserte skjermkort viser til en en jevn og stabil stigning.

(Kilder: Pressemelding fra Jon Peddie Research, Xbitlabs, Steam )

annonse