Tek.no

Nyhet

Google Chrome 7 kommer med GPU-akselerasjon

1 Sept 2010 08:20

I et dokument som ble lagt ut på utviklersidene til Chrome, avslører Google at versjon syv av deres nettleser støtter GPU-akselerasjon. Dermed trer Chrome inn i rekken med Firefox 4 og Internet Explorer 9 som har implementert løsningen inn i sine siste versjoner.

Siden Chrome bruker en litt annen form for å prosessere og gjengi nettsider enn sine konkurrenter, er maskinvareakselerasjon litt mer komplisert. Det er fordi Chrome bruker sandkasseprinsippet, der applikasjonen ikke tillater direkte tilgang til operativsystemet, slik som Firefox og Internet Explorer. Google sier dette ikke vil være et problem og forsikrer: ”Det har pågått mye arbeid i å overhale Chromiums grafiske motor”.

Google slenger seg med dette på en økende trend i å lette belastningen på CPU-en over på GPU-en. I tillegg til IE og Firefox, har også Adobe implementert løsningen i versjon 10.1 av sin Flash-plattform og i siste utgivelse av Creative Suite; CS5.

En annen nyhet i Chrome 7 er at Mac-versjonen kommer med Tab Overview, eller Tabpose. Dette er en funksjon lik Exposé som er innebygget i Mac OS X; fanene kan visuelt dras fra hverandre og vise miniatyrbilder av alle åpne faner.

Noen slippdato for Chrome 7 er ikke oppgitt ennå, men den er foreløpig i utviklerversjon. Siste stabile versjon er 5.0.375.127 sluppet 19. august. Den kan lastes ned her.

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Utforsk kroppen med Google
Les også
Google holder ord
Les også
Chrome OS snart klar
Les også
Chrome 6.0
Les også
Google Kalender støtter Outlook 2010
Les også
IE9 beta klar 15. september
Les også
Økt bruk av åpne programmer
Les også
Musikksøk i Chrome
Les også
Er IE9 klar for utfordringen?
annonse

Les også