Tek.no

Nyhet

Denne justerer lysstyrken automatisk

Arsæll Benediktsson
1 Sept 2010 09:21

Selskapet MMD, som produserer Philips LCD-skjermer i Europa, lanserer nå en ny toppmodell for bedriftsmarkedet, nemlig Philips 225PL2 med LED-baklys. Skjermen har flere muligheter til å spare strøm enn noen annen skjerm på markedet, hevder produsenten.

Skjermen har en innebygget Powersensor-teknologi (infrarøde signaler) som registrerer om det sitter noen foran skjermen. Så fort personen beveger seg bort fra skjermen dimmes lyset. Når personen setter seg foran skjermen igjen justeres lyset opp til normalt nivå. Resultatet er opptil 70 prosent kutt i energibruken, ifølge en pressemelding.

Videre er skjermen utstyrt med Philips Smartpower, som analyserer det som vises på skjermen. Lysstyrken dimmes eller økes automatisk ut fra innholdet, og reduserer energibruken med opp til 50 prosent, ifølge produsenten.

Skjermen er også utstyrt med Smartimage-teknologi som analyserer det som vises på skjermen og forbedrer kontrasten, fargemetning, skarphet og bevegelser. Innstillingene justeres avhengig av hva som vises på skjermen, for eksempel video, høyoppløste bilder eller dokumenter. Brukerne kan manuelt velge innstillingene ut fra hva de jobber med ved hjelp av en knapp på skjermen.

Spesifikasjoner

  • 130 mm høydejustering
  • 90 graders rotasjon av skjermen
  • Smarttouch-knapper
  • Innbygget stereolyd
  • 4 USB-innganger
  • 22-tommers skjerm som tillater to åpne A4-dokumenter, side ved side
  • Fot som enkelt kan klikkes av og på hvis montering på vegg er ønskelig

Philips 225PL2 er produsert etter strenge miljøstandarder, inkludert EPEAT Gold og Energy Star. Produktene merket med EPEAT Gold sikrer maksimal beskyttelse av helse og miljø. Skjermen er også TCO 5.0-sertifisert som skal forsikre at skjermen er designet med minimale konsekvenser for miljøet, samtidig som kvaliteten opprettholdes.

Tilgjengelighet og pris

Philips 225PL2 vil være tilgjengelig fra september. Veiledende pris er 1795 NOK eksklusive moms.

(Kilde: MMD)

Les også
Philips Brilliance 220X1
Les også
Skjermer for presentasjoner
Les også
Philips Brilliance 225B2
Les også
Skjerm med innebygd kalibrering
Les også
Nye Eizo-skjermer for fotoredigering
Les også
Skjerm med flerberøringsmulighet
Les også
Hopper på LED-bølgen
annonse

Les også