Til hovedinnhold

Noe av det raskeste

Sandforce er en av SSD-kontroller-produsentene som gjør det godt for tiden. SSD-er basert på disse produktene blir lansert på rekke og rad. Corair utvider nå deres Force-serie, med hovedfokus på enheter med lav kapasitet.

Det er tre modeller som nå slippes, 40 GB, 80 GB og 160 GB. På innsiden er de mer eller mindre det samme produktet som de tidligere lanserte Force-enhetene. Det er en SF-1200-kontroller som står for datastyringen, og enhetene kommer med full TRIM-støtte. Forskjellen ligger i all hovedsak ved kapasiteten.

I motsetning til de SF-1200-baserte enhetene F100, F120 og F200 kommer de derimot ikke med SF-1500-firmwaren.

Corsair har selv gjort en rekke tester av enheten internt, og samlet de på denne siden. Blant høydepunktene kan det trekkes frem at den sekvensielle skriveytelsen ligger på 270-275 MB/s, mens den sekvensielle leseytelsen ligger på et sted mellom 282 og 285 MB/s. IOPS-verdien oppgis til 50.000, men dette tallet kan ikke direkte sammenlignes med andre enheter på markedet.

Dette skal tilsynelatende gjøre F40 og F80 til noen av de absolutt raskeste SSD-ene med lav kapasitet, beregnet som oppstartsenheter.

Disse tallene er riktig nok noe Corsair selv har kommet frem til, men fra et eksternt ståsted virker tallene veldig like det vi fant da F120 ble testet. Et testprodukt av de nye modellene er på vei inn til oss i skrivende stund.

(Kilde: Pressemelding)

annonse