Til hovedinnhold

Nokia N9 fjernslettet under test?

Dette er Nokia N8. Det kan tenkes at telefonen på videoen er N8 med tastatur.

De siste dagene har vi sett mye til en modell som blir omtalt som Nokia N9. Det som også kan være en tastaturutstyrt Nokia N8 har blitt vist frem på video ved et par anledninger, i tillegg til at bilder har blitt vist frem.

Det var nettstedet Negri Electronics som først fikk fatt i det som trolig er en tidlig prototyp av en av Nokias topptelefoner. Telefonen har blitt utlånt til et annet nettsted, Techno Buffalo, for videogjennomganger av maskinvare og programvare.

Det var under sistnevnte at telefonen døde helt etter at kameraet forsøksvis blir aktivert. Nettstedet går ut fra at det dreier seg om en fjernsletting av telefonen, eller en deaktivering.

Ryktene skal ha det til at operativsystemet på Nokias toppmodeller fremover ikke blir gamle Symbian S60 eller Symbian^3, men Meego. Flere har påpekt at N9 ser ut til å kjøre helt vanlig S60 på videoene.

Sannsynligheten er altså høy for at dette er en svært tidlig utgave som med tiden vil få annen programvare. Dermed er det altså langt fra utenkelig at den er så tidlig at den rett og slett ikke virker skikkelig. At programvaren som kjører på den har utløpsdato virker heller ikke helt usannsynlig.

(Kilde: technobuffalo.com)

annonse