Tek.no

Nyhet

HP kjøper SPI Dynamics

Espen Brunsvig
29 Aug 2007 12:00

SPI Dynamics er en amerikansk tilbyder av blant annet løsninger og tjenester for sårbarhetsanalyser av webbaserte applikasjoner. Selskapet har sin base i Atlanta. HPs oppkjøp av selskapet innebærer at SPI Dynamics' programvare integreres med HPs programvareportefølje. Tilgjengelig allerede nå er HP Quality Center med QAInspect fra SPI Dynamics integrert.

Løsningene skal kunne benyttes for identifisering og vurdering av sårbarheter i webbaserte løsninger, hele veien fra programvareutvikling til bruk av det endelige produktet. I tillegg kan SPI Dynamics sin programvare benyttes til validering for å kunne møte krav som for eksempel Sarbanes-Oxley.

Oppkjøpsprosessen begynte tidlig i sommer og er nå altså ferdigstilt.

– Skandaler som misbruket av potensielt 60.000 norske personnumre tidligere denne måneden, viser behovet for denne type sårbarhetsanalyser. HP har i samarbeid med Norstat gjennomført en undersøkelse som viser at bare 14 prosent av norske virksomheter har en strategi for identitetsstyring og datasikkerhet, og dette er alarmerende sier Morten Meier, sjef for programvare i HP Norge.

SPI Dynamics går inn i Software-enheten i HPs Technology Solution Group. Finansielle detaljer rundt avtalen er ikke offentliggjort.

(Kilde: Pressemelding fra HP)

annonse

Les også