Til hovedinnhold

– 3G-Iphone kjøper musikk over mobilnettet

Den anerkjente amerikanske avisen går dermed god for rykter i musikkmiljøet om Apples planer for neste Iphone. Ifølge kilder skal nemlig Apple være på jakt etter løsninger som gjør det mulig å laste ned musikk direkte til Iphone over 3G, og det før "den store lanseringen i juni", som Apples kommende Developer Conference nå omtales som i miljøet.

De som allerede eier en Iphone kan fint laste ned musikk til telefonen i dag, men det må da skje når du er tilkoblet et trådløst nett. Da regnes telefonen som en datamaskin, og datatrafikken går via ordinært nettverk og ikke mobilnettet.

Dessuten skal det nevnes at muligheten har vært tilgjengelig lenge for andre produsenter, blant dem Nokia og Sony Ericsson.

Vil være med på festen

Problemet for Apple skal være at musikkselskapene ønsker hard mynt tilbake for løsningen. Ifølge avisen skal nemlig selskapene kreve 70 cent for hver sang som selges, og det av en utsalgspris på 99 cent i USA per sang. Dette er en hard nøtt for Apple, som nettopp ser utvidelse av musikkbutikken sin inn i mobilmarkedet som helt nødvendig for videre suksess, og ikke minst for videre og større overskudd.

Avisen skriver også at Apple håper på å kunne utvide tilbudet av ringetoner som selges til Iphone i tillegg til å få ventetoner - musikk som spilles mens den som ringer deg venter på at du skal svare.

Det første tilbehøret i salg

Samtidig som 9. juni nærmer seg, kunne tilbehørsleverandøren Exo i går slippe de første beskyttelsesetuiene for 3G-versjonen av Iphone. Om disse er designet etter ryktebildene som har versert nettet eller faktisk er ment som ferdige produkter til en foreløpig ulansert utgave av Iphone er vanskelig å si. Men siden de allerede ligger ute for salg er det naturlig å tro det siste.

(Kilder: Appleinsider, XSKN)

annonse