Nyhet

Red Hat utnytter Microsoft/Novells Linux-allianse

  vs.  

Red Hat mener Linux vant

Alliansen mellom Novell og Microsoft er intet mindre enn oppsiktsvekkende. Microsoft Windows og Linux-miljøet har gjennom de siste årene gjennomgått alt fra munnhuggeri og diskusjon til kamp om migreringsprosjekter verdt millioner av kroner.

Da Microsoft og Novell forrige uke annonserte at de kom til å slå kreftene sammen for å utvikle et felles virtualiseringskonsept der man kan virtualisere Windows og Linux side om side samt anbefale hverandres tjenester, gikk det et gisp i de fleste delene av IT-industrien.

Red Hat er en konkurrerende virksomhet både til Novell og Microsoft. Siden begge konkurrentene nå har slått seg sammen, kan dette bety ytterligere konkurranse for Red Hat. Selskapet har imidlertid benyttet sjansen til å erklære kampen mellom Linux og Windows som et avsluttet kapittel der man har utropt Linux til vinneren.

Red Hat har kritisert det de karakteriserer som "innovation tax" i forbindelse med den nevnte alliansens enighet om patentutveksling. I denne anledningen promoterte selskapet sitt eget program som skal beskytte kundene mot eventuelle patentrelaterte søksmål.

Les også Red Hats uttalelse om Microsoft-Novell-samarbeidet: Red Hat - We believe...

(Kilde: ITworld, Red Hat)

Les også
Mye RHEL5-annonseringer fremover
Les også
Red Hat oppgraderer RHEL
Les også
Novell kan miste retten til å selge Linux?
Les også
Open Enterprise Server 2 er underveis
Les også
Microsoft inngår Linux-pakt med Novell
annonse