Nytt menysystem fra Mio

Mio har lansert ny navigasjonsprogramvare som ertatter deres nåværende løsning Mio Map. Den nye løsningen har fått navnet Spirit, og skal dukke opp på produktene Mio lanserer i år.

Ifølge pressemeldingen er Spirit laget for å være enkelt å bruke, og det skal blant annet være enkelt å finne interessepunkter i nærheten, å lagre steder du besøker og å lage "reisedagbøker" når du er ute på tur.

Ny hovedmeny

Hovedmenyen er også forandret, og Mio hevder det nå er enklere å legge opp nye ruter og å finne interessepunkter uten å måtte rote i menyene.

Kartene er også forandret på. Ifølge Mio er de designet som vanlige papirkart, noe de hevder gjør det enklere å lese kartet og å navigere. Spirit støtter også "Navpix", som lar deg navigere til bilder. Det betyr helt enkelt at du kan laste inn geomerkede bilder til GPS-en, som bruker lokasjonsinformasjonen lagret i bildene.

Slik ser kartene ut i det nye systemet. (Foto: Mio)

Mobil internettenhet

I pressemeldingen nevner Mio også at de har laget en såkalt Mobile Internet Device. Detaljene er ikke kjent, annet enn at den veier 600 gram og har en batteritid på åtte timer. Trolig er det snakk om et produkt som ligner på Nokias N810, bare med innebygget GPS og mobiltilkobling, og Windows CE i stedet for Linux.

Mio ønsker ikke å gi flere detaljer enn at produktet skal lanseres i løpet av første halvår i år. Det har for øvrig gått rykter om at Mio skal lansere en slik enhet en stund, sammen med rykter om en ny mobiltelefon med Spirit-systemet.

Telefonen har ifølge ryktene super-3G, kamera med autofokus og selvsagt innebygget GPS. Den skal være basert på Windows Mobile, og lanseres innen utgangen av mars. Det er dermed sannsynlig at Mio viser frem produktet på MWC-messen i Barcelona i februar.

(Kilde: pressemelding, gpsobsessed.com)

Les også
Mio Moov Spirit 300 Traffic
Les også
Mio Moov 500
Les også
Denne har gigantisk skjerm
Les også
Mio gir vekk kart gratis
Mer om
annonse