Endelig kommer prosjektørtelefonen

Noen mobilnyheter er enkelt og greit større enn andre. Samsung har nettopp lansert noe vi har ventet på i flere år: En mobiltelefon med innebygd prosjektør. Snart kan du altså vise bildene og videoklippene dine direkte på veggen.

Joda, vi er veldig klar over at det har blitt laget en rekke prosjektørtelefoner tidligere. Disse har imidlertid aldri havnet på markedet, ettersom det har vært snakk om protomodeller.

Kommer til Europa

Samsung I7410 er ikke bare en ferdig modell, den kommer også til Europa allerede i løpet av første halvdel av 2009. Hva godsaken kommer til å koste er foreløpig uvisst.

Opp til 50 tommer

Prosjektøren som står i telefonen er den mye omtalte Pico-enheten fra Texas Instruments. Denne kan vise bildene dine i størrelser på opp til 50 tommer, litt avhengig av lysforholdene og underlaget der du befinner deg.

Prosjektøren skal kunne brukes til mer enn underholdning. Telefonen har for eksempel fått en egen knapp for å bytte mellom plansjer, slik at du kan bruke den til lysbildefremvisning.

Det skal bli interessant å se hvordan telefonen fungerer i praksis, når den dukker opp her til lands. Noe av det mest spennende blir kanskje å se hvor bra batteriet klarer seg.

Vil du lese flere nyheter fra Mobile World Congress?

(Kilder: Samsung Central, Samsung pressemelding)

Les også
- Mobilprosjektørene kommer snart
Les også
Lite kamera som kan vise store bilder
Les også
Ny trykkskjermmobil med 12 megapiksler
Les også
Nå er Nokias "App Store" lansert
annonse