Tek.no

Nyhet

Samsung lanserer et nytt åpent operativsystem

10 Nov 2009 12:49

I dag lanserer Samsung et nytt operativsystem for mobiltelefoner som de kaller Bada. Det betyr "hav" på koreansk, og skal symbolisere at utviklerne har et hav av muligheter til å skape applikasjoner til brukerne. 

Åpent operativsystem

I likhet med Android fra Google og Maemo 5 fra Nokia, satser Samsung på åpenhet i Bada. Det betyr at programvareutviklere får tilgang til å hente informasjon og endre funksjonene i operativsystemet.

Les også:

Utviklingsverktøyet Bada SDK skal være brukervennlig, og det skal være mulig å ta i bruk nye kreative løsninger under utvikling av programmer. 

Last ned programmer enkelt

Programmene tilgjengeliggjøres på Samsung Application Store, som ble lansert på sensommeren for Omnia-modellene med S60 og Windows Mobile som operativsystemer. Du skal kunne laste ned programmer via PC-en eller direkte til mobilen. 

For brukeren skal det altså være enkel å tilpasse mobilen for å gjøre den personlig. Du kan for eksempel laste ned applikasjoner for informasjon om vær og vind, musikktjenester, chatteprogrammer, reiseinformasjon og mye mer. 

Følger Googles fotspor

Samsung er langt fra først med å åpne for at utviklere kan gjøre telefoner mer spennende og funksjonelle. 

Google var først med et åpent operativsystem som inkluderer en programvarebutikk der det er enkel å laste ned programmene som andre utvikler. Nokia satser også stort på den samme forretningsmodellen, med sitt åpne operativsystem Maemo 5 som vi først vil se i Nokia N900. Og nå har altså Samsung gjort det samme. 

I tillegg har vi Apples Iphone, Microsofts Windows Mobile og Nokias S60 som representerer store markedsandeler og som det også utvikles mye programvare til, selv om operativsystemene ikke er like åpne. 

(Kilde: pressemelding)

Les også
Betaler gjerne for mobilprogramvare
Les også
Samsung lanserer Bada
Les også
Nokia N900
Les også
Droid kommer til Europa
Les også
Samsung I7500 Galaxy
Les også
Alt om Motorola Droid
Les også
Se Android 2.0
annonse
Loading

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading