Tek.no

Nyhet

Hacker fant spor av større batteripakke til Tesla Model 3 - Musk sier nei

Hackere har rotet rundt i programvaren til Tesla og funnet omtale av en Model 3 med 100 kWh-batteri.
Tesla

Twitter-brukeren Zeus M3 publiserte nylig et bilde hentet ut fra Teslas såkalte «factory mode» eller fabrikkmodus i programvaren til Model 3. Her var det tydelig angitt en modell med 100 kilowattimer batteripakke, et solid hopp fra dagens største Model 3-batteri på 75 kilowattimer.

Dagens Model 3 Long Range har en rekkevidde etter WLTP-standarden på 530 kilometer, så en økning til 100 kWh ville gitt en sannsynlig rekkevidde på rundt 700 kilometer, i alle fall gitt at ikke vekten økte drastisk.

Her er Twitter-posten som startet det hele:

Brukeren Zeus rettet tweeten mot, greentheonly, var den som først meldte om at en Model 3 med 100 kWh-pakke fantes i Teslas programvare.

Green hevder også at det allerede nå «...uten tvil finnes Model 3-biler [med 100 kWh-pakker] utenfor Teslas laboratorier».

Tesla-sjef Elon Musk avviser på sin side at det finnes noen større Model 3-pakke på vei. Ei heller til Model Y.

Tror de er testbiler for nye batterier

Electrek-redaktør Fred Lambert spekulerer i at Model 3 med 100 kWh-batterier kan være testkjøretøy for Teslas nye batteripakker som er under utvikling.

Nettstedet har tidligere skrevet om et internt Tesla-prosjekt kalt Project Roadrunner hvor formålet skal være å utvikle egen batteriproduksjon i stor skala og med lavere kostnad.

Tesla har frem til nå jobbet sammen med Panasonic på battericeller og -pakker, men kjøpte nylig en batteriprodusent kalt Maxwell som ga dem ny teknologi for batterier med tørrelektroder. Disse skal være et nøkkelpunkt i utviklingen av mer energitette litiumceller som kan bringe prisen ned under 100 dollar per kilowattime.

100 dollar/kWh er ansett å være prisen batterier må ned i for å bringe dem til såkalt prisparitet med konvensjonelle biler, altså at prisen for en elbil er den samme som for en sammenliknbar fossilbil uten subsidier.

Les også
Tesla-sjefen varsler prisoppgang
annonse

Les også