Tek.no

Nyhet

Tesla sier det blir mulig å ettermontere hengerfeste på Model Y

Og skal «prøve» å la kundene legge det til uten prisøkning.

Tesla Model Y vil kunne få hengerfeste ettermontert, slik at kundene slipper prisøkninger på mange titusenvis av kroner for å legge det til.
Tesla
15 Apr 2020 15:39

Tesla satte i løpet av påsken opp prisene på samtlige av sine modeller, og for kommende Model Y har dermed prisen siden lansering gått opp fra 474.000 til 507.000 til 535.000 kroner.

Samtidig lanserte Tesla muligheten for hengerfeste, men haken er at for allerede inngåtte bestillinger fører enhver endring til at man blir flyttet over på ny prisliste. Har du en bil som opprinnelig kostet 474.000 kroner vil hengerfestet - som i seg selv koster 8.800 kroner - føre til at bilen blir nesten 70.000 kroner dyrere.

Vil kunne ettermonteres

For kommende Model Y-eiere kommer det sannsynligvis som en god nyhet at det vil bli mulig å ettermontere hengerfeste på bilen. Det bekrefter kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

– Vi vet at hengerfeste er spesielt viktig for nordmenn, og de siste dagenes store engasjement fra norske Model Y-kunder og Tesla Owners Club Norway har bekreftet dette. Vi har jobbet tett med kollegaer i Europa og USA for å finne en løsning, og er glade for å kunne bekrefte at ettermontering av hengerfeste på Model Y vil bli mulig. Mer informasjon vil komme senere, skriver han i en e-post.

Vurderer å droppe prishoppet på endringer

En enda enklere løsning kan også være på trappene.

– For å gjøre prosessen så enkel som mulig for alle parter prøver vi også å finne en løsning som gjør det mulig for kunder å legge til hengerfeste før levering, uten å betale for prisøkninger som har skjedd siden bestilling. Vi kan på det nåværende tidspunkt ikke love dette, men ettermontering vil altså i alle fall bli mulig, skriver Roland.

Med hengerfeste vil Model Y kunne dra inntil 1.600 kg, altså 600 kg mer enn lillebror Model 3. Det er også hakket mer enn den helelektriske Volvo XC40 Recharge og Polestar 2, som begge kan dra inntil 1.500 kg.

Audi e-tron og Mercedes-Benz EQC kan på sin side dra 1.800 kg, mens Teslas egen Model X klarer inntil 2.250 kg. Fords kommende Mustang Mach-e vil kunne trekke 750 kg, det samme kan Jaguar i-Pace.

Også andre produsenter og importører har for øvrig økt prisene i det siste. Porsche har for eksempel lagt på prisen på sin Taycan med mellom 60.000 og nesten 150.000 kroner. Hyundai har lagt til 45.000 kroner flatt på sin Kona og 10.000 kroner på Ioniq, BMW, Mitsubishi og Toyota har også alle varslet prisøkninger som følge av den svake kronekursen.

Les også
Polestar 2 er en meget verdig konkurrent til Tesla Model 3
annonse

Les også