Til hovedinnhold

Disney+ bikket akkurat 50 millioner betalende brukere

Enorm vekst på bare fem måneder.

Selv om Disney er en nykommer på strømmemarkedet har de hatt en enorm vekst med film- og serietjenesten Disney+.

I forrige uke bikket de 50 millioner betalende brukere, ifølge selskapet selv. Det er altså vekst på 22 millioner siden de avslørte tallene sine i begynnelsen av februar. Tjenesten ble lansert i november i fjor, og de har foreløpig bare kommentert tallene sine disse to gangene.

Den kraftige veksten kommer som en følge av at strømmetjenesten nå har blitt tilgjengelig i langt flere europeiske land, inkludert Italia, Spania, Sveits, Storbritannia, Tyskland og Østerrike. I begynnelsen var Disney+ bare tilgjengelig i Nord-Amerika.

Netflix er fortsatt den desidert største strømmetjenesten på markedet, og har over 167 millioner abonnenter på verdensbasis. De har dog mange års forsprang, og er tilgjengelig i langt flere land.

Når Disney+ utvides til flere land, deriblant Norge til sommeren, kan det hende Netflix får ytterligere konkurranse.

Disney-innholdet er overalt

Akkurat som i Danmark er en hel del av Disneys innhold bundet til strømmetjenester og andre aktører i Norge. Det kan bety at vi må vente en stund på at dagens avtaler går ut før vi ser Disneys egen tjeneste her. Samtidig kan det også bety magrere innhold for deg som abonnerer på en av de eksisterende tjenestene.

Disney har sitt eget tradisjonsrike innhold med familiefilmer, serier og animasjon, og de har stått for noen av de større filmsuksessene de siste par tiårene. Pirates of the Caribbean-serien hører for eksempel til, og skal delvis være basert på én av attraksjonene i selskapets temaparker.

I tillegg har Disney etter hvert blitt et enormt konsern som eier mange av de største underholdningsmerkevarene på planeten. På slutten av 2017 satte Disney i gang en kjøpsprosess og endte med å ta over 21st Century Fox, og med det en hel rekke TV- og filmproduksjoner som du i dag for eksempel kan se på Viaplay her i Norge.

annonse